1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

backlight in gauges went out

Discussion in 'Technical Chat' started by Sturg, Oct 6, 2007.

  1. Oct 6, 2007 at 10:23 AM
    #1
    Sturg

    Sturg [OP] Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Member:
    #2601
    Messages:
    20
    Bangor, ME
    Vehicle:
    1996 LX 4x4 xtra cab
    so i noticed the other night that one of the lights that lights up the gauges was out. the far right side of the gauge cluster was almost completely dark. i can barely see the gas gauges and half of the speedometer at night now. would there be a way i could just replace the light or would i have to get a whole new gauge cluster?
     
  2. Oct 6, 2007 at 11:02 AM
    #2
    007Tacoma

    007Tacoma I dub thee malicious!

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Member:
    #643
    Messages:
    6,705
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2003 4Runner SE 4WD
    You can just replace the bulb. It is fairly simple (although I have never done it) on the 1st gen Tacomas. You will need to take the cluster out. I am sure that some one on here with a 1st gen can help you out more than I could though.

    Cheers.
     
  3. Oct 6, 2007 at 11:50 AM
    #3
    humanoid

    humanoid bite me

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1932
    Messages:
    2,747
    Gender:
    Male
    Sunny SoCal
    Vehicle:
    I had a '99 Xtra Cab PreRunner SR5 V6
  4. Oct 6, 2007 at 3:33 PM
    #4
    Sturg

    Sturg [OP] Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Member:
    #2601
    Messages:
    20
    Bangor, ME
    Vehicle:
    1996 LX 4x4 xtra cab
    so i just got the bulb replaced. that was a lot harder than it was on my celica i used to have. i don't know what that big plug in the middle of the cluster was but it was a pain to get off and probably will be equally as hard to put back on in the morning.
     
  5. Oct 8, 2007 at 10:01 AM
    #5
    nd

    nd Radical Town. It's a hell of a place!

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Member:
    #1047
    Messages:
    12,735
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nate
    Greenville, SC
    Vehicle:
    07 TRD Off-Road 4x4 debadged
    De badged, 5100's, Black Toyota Baja wheels
    That happened to my Beamer a long time ago. I couldnt see my speed or my gas but the other half of the cluster was lit up, so i said fu#k it, i dont care. apparently its a huge PITA on that model car so i just didnt have lights for a long time.
     
To Top