1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Bad air conditioner?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by S.B., Feb 3, 2011.

  1. Feb 3, 2011 at 9:49 PM
    #1
    S.B.

    S.B. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    So my air conditioner doesn't work when in park, sitting at a light (in D). And only work when moving and rpms at about 1500 and higher.

    Has anyone else had this problem? Or anyone know what the problem is?

    I'm thinking its a bad clutch. If it is is there any way to adjust it?

    EDIT: I will look at it tomorrow and try to adjust it if at all possible. And currently looking through FSM.
     
  2. Feb 3, 2011 at 10:08 PM
    #2
    S.B.

    S.B. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    Well its looks like its a magnetic clutch, so can't adjust that.

    Any ideas?
     
  3. Feb 3, 2011 at 10:11 PM
    #3
    ktmrider

    ktmrider Senior Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Member:
    #19933
    Messages:
    4,969
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 DCLB 4x4 Sport S/C
    Junk
    idk mine does that to but I never notice until it gets really hot.
     
  4. Feb 3, 2011 at 10:16 PM
    #4
    S.B.

    S.B. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    This never happened until recently when I went back to San Diego.

    Checking this relay tomorrow (got this from the FSM):
    [​IMG]
     
  5. Feb 4, 2011 at 9:19 AM
    #5
    S.B.

    S.B. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    Going to be checking the relay in about an hour. Any other suggestions of what it could be?
     
  6. Feb 4, 2011 at 1:56 PM
    #6
    S.B.

    S.B. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    Well for some dam reason it works now. I guess I should be happy, but kind of disappointed I don't get to work on it. Thats why I bought a Toyota.:D
     
  7. Feb 4, 2011 at 3:07 PM
    #7
    Sideways

    Sideways Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Member:
    #9057
    Messages:
    566
    Maryland
    Vehicle:
    05 TRD dbl cab
    Have your freon level checked.

    I had a very small slow leak in the condenser of my 05 Dbl cab that 3 different mechanics could not locate, 1 being a relative.
     
  8. Feb 4, 2011 at 7:13 PM
    #8
    S.B.

    S.B. [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    It blows cold and always has. Just for a while it just would not work until higher rpms.

    But Its all good now.
     
To Top