1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Battery woes

Discussion in 'Technical Chat' started by lipripr, Nov 21, 2010.

  1. Nov 21, 2010 at 3:53 PM
    #1
    lipripr

    lipripr [OP] Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Member:
    #16742
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    Colorado
    Vehicle:
    2006 TRD 4x4
    My truck was having a hard time cranking this afternoon, and now all I get is the click, click, click of a dead battery, but the little eye in the battery is still shining green? I also heard a pretty loud click behind the glove box before it died...any suggestions would be very appreciated.
    Thanks

    Truck: 06 with the six cylinder It is too early for a dead battery isn't it?
     
  2. Nov 21, 2010 at 3:58 PM
    #2
    Chris(NJ)

    Chris(NJ) Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Member:
    #29777
    Messages:
    2,884
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Usually in Central Jersey
    Vehicle:
    08 Indigo 4x4 DC OR
    Debadged, GC Mesh Grill, Yellow Fogs, Color Matched Headlights w/ Retros, Diff Breather Mod; mickey thompson classic IIs, 5100s, toytec springs, Dakar Leaf pack, ss brake lines, Lots more...just check the build page.
    I dont think 4+ years is too early, especially if you're in a cold climate like CO. Did it start up ok w/ a jump?
     
  3. Nov 21, 2010 at 4:00 PM
    #3
    ktmrider

    ktmrider Senior Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Member:
    #19933
    Messages:
    4,969
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 DCLB 4x4 Sport S/C
    Junk
    Its fine, I usually go through a battery ever 3 or 4 years.
     
  4. Nov 21, 2010 at 4:05 PM
    #4
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,864
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    my battery died last week, was the original 06 battery..jumped i that night, next morning wouldn't start again.
     
  5. Nov 21, 2010 at 4:09 PM
    #5
    BakoTruck

    BakoTruck Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Member:
    #16674
    Messages:
    2,823
    Gender:
    Male
    First Name:
    Herbie Hancock
    Bakersfield, CA
    Vehicle:
    05 PreRunner TRD
    Mostly stock for now, I have added a cb radio, various cheap mods and I plan on adding aftermarket wheels and other items in the future.
    X2!
    Sounds like a dead battery.

    OP, take the battery in to get a load test at Autozone or a similar place to make sure.
     
  6. Nov 21, 2010 at 9:01 PM
    #6
    lipripr

    lipripr [OP] Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Member:
    #16742
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    Colorado
    Vehicle:
    2006 TRD 4x4
    It was just the battery, guess those little eyes that shine green if charged don't work. Thanks
     
To Top