1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Beeping sound

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by darkgohan, Jun 3, 2010.

  1. Jun 3, 2010 at 7:36 PM
    #1
    darkgohan

    darkgohan [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Member:
    #22498
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    Took my 2010 up a steep incline today,so put it in lo for the first time. It continually made a beeping sound the whole way up the hill. Is there a way to shut this off,it drives me crazy. Never had to put up with that constant crap in any other truck or taco that I have owned. TY :)
     
  2. Jun 3, 2010 at 7:39 PM
    #2
    MxRacer190

    MxRacer190 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Member:
    #35345
    Messages:
    2,471
    Gender:
    Male
    Georgia
    Vehicle:
    06 SR5 4x4 Indigo
    I come to a complete stop, and put it in neutral before engaging 4wLo. Never beeps.
     
  3. Jun 3, 2010 at 7:41 PM
    #3
    JayJay

    JayJay Well-Known Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Member:
    #32305
    Messages:
    48
    Gender:
    Male
    Pacific Northwest
    Vehicle:
    08'Taco.DC,SR5.TRD. Off Road,Manual 6Spd.
    3 inch lift Rev Tek Bilstien shocks .Westin crome side nerf bars (steps) Toyo 285-16" , HID High/Low 4300k ,yellow fogs 3000k, Lear cap 100 XQ , Thule Tracker 2 roof rack , Bed Rug bed liner ....
    I think low was not engaged , thus beeping , or your other funtions were telling you they were operating , wheel slips it beeps ...... I'm just guessing I have a six speed manual so i just have 4 hi and 4 lo and the lockers , you might have many other opp.
    Good luck
     
  4. Jun 3, 2010 at 7:47 PM
    #4
    darkgohan

    darkgohan [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Member:
    #22498
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    Interesting! I appreciate your help,just knew this could not be normal, though I wonder why the beep , when I do it the way I did? Will try this your way tomorrow.:)
     
  5. Jun 3, 2010 at 7:52 PM
    #5
    darkgohan

    darkgohan [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Member:
    #22498
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    Whoops JJ guess we posted real close,so I missed your reply. I will definately check that I am 4 low,but suspect you both are right,I may not have been in low as I did not come to a stop prior to engaging low!! Anyways thanks guys,will try it out and see.:cool:
     
  6. Jun 3, 2010 at 8:18 PM
    #6
    chiefridr

    chiefridr I don't want a large farva!

    Joined:
    May 4, 2009
    Member:
    #16799
    Messages:
    168
    Gender:
    Male
    Victor, NY
    Vehicle:
    09 DCTRDOR
    Access soft tonneau, matching tint, bed mat, Weathertech's.
    Was your seatbelt fastened?
     
  7. Jun 3, 2010 at 8:44 PM
    #7
    darkgohan

    darkgohan [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Member:
    #22498
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    Wow thanks for all this help. You know it was not,so thats another thing I will check as I go thru these tips!! Great stuff,great help!! TY :cool:
     
To Top