1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

bumping ride in the front??

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by jcmartinez17, Oct 25, 2010.

  1. Oct 25, 2010 at 9:55 PM
    #1
    jcmartinez17

    jcmartinez17 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30185
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    jc
    ontario
    Vehicle:
    10 trd tacoma prerunner
    sup guys, i have an 02 dc tacoma with icons in the front and just put new ranchos in the back, my problem is that ever since i put the shocks its been a bumpy ride, and my cousin has the same exact truck as mine with the same shocks and everything, and when i ride in his its smooth and no bumping in the front or back of the truck, the only real difference in our trucks is that he has a V6 and i have a i4? any help:(:confused:
     
  2. Oct 26, 2010 at 4:31 AM
    #2
    Space Wrangler

    Space Wrangler Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Member:
    #25705
    Messages:
    360
    Gender:
    Male
    First Name:
    JCT
    Ga
    Vehicle:
    04 DC 4x4
    04 Tacoma 4x4 Double Cab SAW 2.0's Alcan's Ion 171 wheels 15x8 (-27mm bs) 32" BFG AT's
    what kind of rancho shocks did you get? ...and how high do you have your co's cranked? ..what kind of springs in the rear?
     
  3. Oct 26, 2010 at 2:39 PM
    #3
    jcmartinez17

    jcmartinez17 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30185
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    jc
    ontario
    Vehicle:
    10 trd tacoma prerunner
    they are the basic 500 i think but its the front that is bumby, i have them set at 2.5. is it the ucas? im totally lost about fixing this problem
     
  4. Oct 27, 2010 at 4:27 AM
    #4
    Space Wrangler

    Space Wrangler Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Member:
    #25705
    Messages:
    360
    Gender:
    Male
    First Name:
    JCT
    Ga
    Vehicle:
    04 DC 4x4
    04 Tacoma 4x4 Double Cab SAW 2.0's Alcan's Ion 171 wheels 15x8 (-27mm bs) 32" BFG AT's
    it's not the uca's. just give the co's some time to break in. ..they will soften up a bit. ...after a couple months, if you still think it's too stiff, you can alway just lower them a bit which reduces the preload on the springs and will give you a softer ride.

    you may be the first person i've ever heard complain about the ride of donahoe/icon co's.
     
  5. Oct 28, 2010 at 1:53 PM
    #5
    jcmartinez17

    jcmartinez17 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30185
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    jc
    ontario
    Vehicle:
    10 trd tacoma prerunner
    oh ok, yea cause i installed them in january and like its a bumpy ride
     
To Top