1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Burning smell, now my ABS light is on

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by lodi781, Dec 24, 2015.

  1. Dec 24, 2015 at 12:07 PM
    #1
    lodi781

    lodi781 [OP] Alexander Supertramp

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Member:
    #86003
    Messages:
    457
    Gender:
    Male
    shelton CT
    Vehicle:
    '16 4runner trail
    ARB by-51’s, dobinson springs, Gobi Rack, Black Oak single row LED roof bar
    So i was driving to the store yesterday, and I had the heat on low. I started getting a strong electrical burning smell through the vents. I pulled over, lifted the hood, but couldn't find anything. The smell dissipated and I drove on with no problems. About two hours later i got in my truck to go somewhere, and the ABS light came one, and won't go off. Any ideas? I tried on a quiet side road to lock up my brakes and see if the ABS kicks in, and couldn't do it.
     
  2. Dec 24, 2015 at 12:52 PM
    #2
    fxntime

    fxntime Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Member:
    #167977
    Messages:
    993
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2015 Tacoma off road TRD and 2014 FJC
    What year is your Tacoma?
     
  3. Dec 24, 2015 at 8:54 PM
    #3
    lodi781

    lodi781 [OP] Alexander Supertramp

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Member:
    #86003
    Messages:
    457
    Gender:
    Male
    shelton CT
    Vehicle:
    '16 4runner trail
    ARB by-51’s, dobinson springs, Gobi Rack, Black Oak single row LED roof bar
    08 Tacoma, no aftermarket wiring.
     
  4. Dec 24, 2015 at 9:24 PM
    #4
    lodi781

    lodi781 [OP] Alexander Supertramp

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Member:
    #86003
    Messages:
    457
    Gender:
    Male
    shelton CT
    Vehicle:
    '16 4runner trail
    ARB by-51’s, dobinson springs, Gobi Rack, Black Oak single row LED roof bar
    Thanks DD, I'll check that tomorrow! And no, everything else works just fine.
     
  5. Dec 25, 2015 at 4:47 AM
    #5
    YotaDriver631

    YotaDriver631 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Member:
    #159905
    Messages:
    499
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    '18 Taco
    Check wheel speed sensors if they are rubbing against the tires! Seen this many times with abs and brake pad wear sensors on BMW's at my shop.
     
  6. Dec 26, 2015 at 5:52 PM
    #6
    lodi781

    lodi781 [OP] Alexander Supertramp

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Member:
    #86003
    Messages:
    457
    Gender:
    Male
    shelton CT
    Vehicle:
    '16 4runner trail
    ARB by-51’s, dobinson springs, Gobi Rack, Black Oak single row LED roof bar
    Hello all, sorry for being away from the thread, I was doing the xmas thing. So....

    * Update- The ABS sensor light has gone off. Now, every time I tap the brakes, the odometer Backlighting blinks. I have no idea WTF is going on but this is starting to get comical.
     
  7. Dec 26, 2015 at 6:05 PM
    #7
    lodi781

    lodi781 [OP] Alexander Supertramp

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Member:
    #86003
    Messages:
    457
    Gender:
    Male
    shelton CT
    Vehicle:
    '16 4runner trail
    ARB by-51’s, dobinson springs, Gobi Rack, Black Oak single row LED roof bar
    Anything is possible....
     

Products Discussed in

To Top