1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Check engine light flashing, motor running bad

Discussion in '4 Cylinder' started by alboy, Aug 26, 2008.

  1. Aug 26, 2008 at 8:14 PM
    #1
    alboy

    alboy [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4869
    Messages:
    10
    florida
    Vehicle:
    98 SR5 4 wheel drive
    feels like not all cylinders are firing. ran codes and got p0125, p0401, and p1300. also just had some welding done to exhaust and i know they never disconnected my battery could have something to do with it?
     
  2. Aug 26, 2008 at 10:05 PM
    #2
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,253
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Did you do any research on the codes?

    Check out this website and scroll down to look up the codes:
    http://www.troublecodes.net/Toyota/

    Happy reading!

    P0125 - Insufficient Coolant Temperature for Closed Loop Fuel Control.
    http://www.parksoffroad.com/tacomamods/maintitems/enginecode/cip0125.pdf

    P0401 - EGR Flow Insufficient.
    http://www.tankota.net/repair/Repair_Manual/03tacoma/di/eg2rzfe3/cip0401.pdf

    P1300 - Igniter Circuit - No. 1.
    http://www.parksoffroad.com/tacomamods/maintitems/enginecode/cip1300.pdf
     
  3. Aug 27, 2008 at 6:21 PM
    #3
    sormi

    sormi Active Member

    Joined:
    May 17, 2008
    Member:
    #6695
    Messages:
    31
    Texas
    Vehicle:
    Plane Jane with SR5
    So did you get it fixed? Did the welding cause any problems? I'd like to know seeing i'm about to have a muffler put in.
     
  4. Aug 27, 2008 at 11:19 PM
    #4
    alboy

    alboy [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4869
    Messages:
    10
    florida
    Vehicle:
    98 SR5 4 wheel drive
    problem fixed replaced plug wires. misfiring was the problem.
     
  5. Aug 27, 2008 at 11:23 PM
    #5
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....
    you wont have any trouble at all with a cel just having a muffler welded in.
     
To Top