1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Climate Control LED Help

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Bhwang, Dec 3, 2012.

  1. Dec 3, 2012 at 6:41 PM
    #1
    Bhwang

    Bhwang [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Member:
    #89024
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Canada
    Vehicle:
    Tacoma
    Working on it. Never Ending :)
    Hey so here is my problem, my climate control lights do not work for some weird reason, I have new bulbs and have tested them and they work and no light emits from the climate control cluster so it is kind of hard to change the heat at night. BTW 2009 Tacoma DCSB 6spd.

    So is it possible to hook up 2 amber LED under the stereo dash to shine down on the climate controls from the clock wires or closer ones, if so which wires would I use ? Any help would be appreciated.
     
  2. Dec 3, 2012 at 6:49 PM
    #2
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete

    I saw a thread a long time ago with that exact product. Can't remember what it was called. Give me a minute and I'll see if I can find it.
     
  3. Dec 3, 2012 at 6:50 PM
    #3
    AZBACKCOUNTRY

    AZBACKCOUNTRY Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28443
    Messages:
    717
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    AZ-between the hammer and the anvil
    Vehicle:
    11' AC TRD OFF-ROAD 4x4
    AVID off road bolt on sliders, upper grillcraft, OEM color matched front grill color matched-rear bumper, ARE MX camper shell, wet Okole realtree seat covers,pelfreybuilt hi lift mounts,Timcha shackle receiver,bulaculla trailer harness relocate harness,ICON 2.5 Coilovers, ICON tubular UCA's. Allpro expo leafs, SS lines.Bilstein 110 extended rear shocks.
  4. Dec 3, 2012 at 6:51 PM
    #4
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
  5. Dec 3, 2012 at 6:53 PM
    #5
    vstrom

    vstrom Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47569
    Messages:
    110
    Gender:
    Male
    Check and make sure the fuse isn't blown.. I believe the cluster and taillights share the same fuse.. happened to me.
     
  6. Dec 3, 2012 at 6:54 PM
    #6
    AZBACKCOUNTRY

    AZBACKCOUNTRY Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28443
    Messages:
    717
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    AZ-between the hammer and the anvil
    Vehicle:
    11' AC TRD OFF-ROAD 4x4
    AVID off road bolt on sliders, upper grillcraft, OEM color matched front grill color matched-rear bumper, ARE MX camper shell, wet Okole realtree seat covers,pelfreybuilt hi lift mounts,Timcha shackle receiver,bulaculla trailer harness relocate harness,ICON 2.5 Coilovers, ICON tubular UCA's. Allpro expo leafs, SS lines.Bilstein 110 extended rear shocks.
    I just installed mine today. Works great and totally lights up the climate controls.

    Az
     
  7. Dec 3, 2012 at 6:56 PM
    #7
    Bhwang

    Bhwang [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Member:
    #89024
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Canada
    Vehicle:
    Tacoma
    Working on it. Never Ending :)
    Checking out there website it looks like a neat product, but like I said I dont think there is power coming from the wires for the lights on the climate control so therefore this hookup would not work, so I am hoping to hook the clock lights/power or the dash lights. Just need to know what wires to hook up too.

    Or was my truck which is a 2009 Tacoma not have the illuminated climate control lights ?

    I have checked the fuses over and over and all are good
     
  8. Dec 3, 2012 at 7:09 PM
    #8
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    Are you sure the bulbs just aren't burned out? That is a common problem on these trucks.
     
  9. Dec 3, 2012 at 7:30 PM
    #9
    PLC721

    PLC721 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28268
    Messages:
    18,120
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Chandler, Az
    Vehicle:
    2015 Tundra Double Cab
    See Build in Sig
    OP States new bulbs :)
     
  10. Dec 3, 2012 at 7:31 PM
    #10
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    Guess I should read more.......:(
     
  11. Dec 3, 2012 at 7:32 PM
    #11
    PLC721

    PLC721 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28268
    Messages:
    18,120
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Chandler, Az
    Vehicle:
    2015 Tundra Double Cab
    See Build in Sig
    99% of the time i just read titles :anonymous:
     
  12. Dec 3, 2012 at 7:33 PM
    #12
    Bhwang

    Bhwang [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Member:
    #89024
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Canada
    Vehicle:
    Tacoma
    Working on it. Never Ending :)
    Both bulbs are new and I have tested them out of the truck with a power battery pack and they work fine, so now my plan is to drill 2 holes below to the stereo deck where that fly design thing would mount and wire them to turn on with the dash lights or when the other interior lights turn on, any help on where to wire too would be great, thanks
     
  13. Dec 3, 2012 at 7:33 PM
    #13
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    I thought I was the only one that did that. I guess that's a side-effect of spending to much time on TW.
     
  14. Dec 3, 2012 at 8:02 PM
    #14
    Bhwang

    Bhwang [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Member:
    #89024
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Canada
    Vehicle:
    Tacoma
    Working on it. Never Ending :)
    HAHA thanks guys !!!!
     
  15. Dec 3, 2012 at 8:13 PM
    #15
    PLC721

    PLC721 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28268
    Messages:
    18,120
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Chandler, Az
    Vehicle:
    2015 Tundra Double Cab
    See Build in Sig
    OP I'm having the same problem :(
     
  16. Dec 4, 2012 at 4:45 AM
    #16
    Bhwang

    Bhwang [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Member:
    #89024
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Canada
    Vehicle:
    Tacoma
    Working on it. Never Ending :)
    Bump for anything that can help
     
  17. Dec 4, 2012 at 10:11 AM
    #17
    Bhwang

    Bhwang [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Member:
    #89024
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Canada
    Vehicle:
    Tacoma
    Working on it. Never Ending :)
    Have your climate control lights ever worked?
     
  18. Dec 4, 2012 at 2:03 PM
    #18
    PLC721

    PLC721 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28268
    Messages:
    18,120
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Chandler, Az
    Vehicle:
    2015 Tundra Double Cab
    See Build in Sig
    yeah they went out after i took the unit out a few times installing my radio
     
  19. Dec 14, 2012 at 8:18 PM
    #19
    Zildjian

    Zildjian New Member

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Member:
    #69846
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Pasadena, CA
    Vehicle:
    06 Tan, 4x4
    That recently happened to me. I tried to switch the shifter light with an LED and now my AC lights including the shifter light dont have power. They have always worked so i'm guessing I blew a fuse, but i checked all the fuses and they look good. Any ideas...
     
To Top