1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Code and hose Help!

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by collector69, Apr 3, 2012.

  1. Apr 3, 2012 at 12:41 PM
    #1
    collector69

    collector69 [OP] Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Member:
    #76192
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    Lexington, MA
    Vehicle:
    2001 Tacoma
    Hello people, my check engine light is on and I need to have my 2001 Tacoma inspected by the end of April. I bought a code scanner and it seems to show different codes everyday but only 2 thank god. The latest codes are P0125 insufficient coolant temperature and P1135 Air/Fuel sensor Bank 1 Sensor 1 heater circuit malfunction. Also there is a hose not connected at one end. It originates at the plastic holder for the air filter then theres a hose connected to a metal pipe and another hose comes off that metal pipe and that is the hose not connected at the end it's just hanging please help.
     
  2. Apr 3, 2012 at 1:16 PM
    #2
    meatman

    meatman I deal with dead animals

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53630
    Messages:
    3,684
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    Murphy N.C.
    Vehicle:
    (built) 04 Tacoma SR5 4x4 and 01 TRD 4x4 DD
    More than the wife knows!
    pics would help:)
    and Welcome from Murphy N.C.
     
  3. Apr 3, 2012 at 4:00 PM
    #3
    collector69

    collector69 [OP] Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Member:
    #76192
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    Lexington, MA
    Vehicle:
    2001 Tacoma
    Here is the picture of the hose.

    truck.jpg
     
  4. Apr 4, 2012 at 1:10 AM
    #4
    01TacoBuz

    01TacoBuz Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Member:
    #72297
    Messages:
    471
    Gender:
    Male
    In the woods
    Vehicle:
    01 Tacoma SR5
    K&N drop in filter, URD rear simulator, Deck plate mod/home made CAI, No rear cat, MagnaFlow muffler
    I would say it is your afr sensor that needs to be changed

    It is located near your front catalytic converter, you can change it out in 5 mins

    This should take care of your check engine light
     
  5. Apr 4, 2012 at 9:33 AM
    #5
    CUtacomaTIGER

    CUtacomaTIGER Unprofessional Driver

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Member:
    #60412
    Messages:
    380
    Gender:
    Male
    Clemson
    Vehicle:
    '01 4X4 SR5 Chrome Stepside
    Black Wheels Window Rain Guards Bed Liner Tow Hitch w/4 Pin Weathertech Floor Mats Flowmaster Deck Plate Mod Window Tint Rear Diff Breather Mod Blacked out Badges
    i'd say that hose is suppose to connect to another pipe that goes from the fuel tank to the airbox. its suppose to vent fuel vapors and send them to the airbox. at least that is my guess. and if it isn't connected that may trip a code
     
  6. Apr 6, 2012 at 6:35 AM
    #6
    collector69

    collector69 [OP] Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Member:
    #76192
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    Lexington, MA
    Vehicle:
    2001 Tacoma
    Thank you for all your help after a new Air/Fuel ratio sensor, oxygen sensor. coolant thermostat and ECT sensor there is no check engine light on. I had them do the inspection and hopefully no more major repairs until next year.
     
To Top