1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Codes 171,420, and 442

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by NSDON, Nov 19, 2011.

  1. Nov 19, 2011 at 6:43 AM
    #1
    NSDON

    NSDON [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Member:
    #58511
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Don
    NS
    Vehicle:
    02 SR5 TRD 4X4 Step Side
    2002 3.4L 5 speed with 40,000 miles/60,000KM, I just bought it a couple of months ago, it has been dealer serviced since new. What are the possible choices for these 3 codes, and are they likely all connected to one issue, like say an O2 sensor?

    Thanks,

    Don
     
  2. Nov 19, 2011 at 6:57 AM
    #2
    pmiller613

    pmiller613 Active Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Member:
    #33562
    Messages:
    41
    Gender:
    Male
    First Name:
    PJ
    KY, USA
    Vehicle:
    Red 96 Tacoma 4x4 2.7L w/50k Miles
    usually the scanner will tell you... how did you pull the codes? most auto parts stores have a scanner that will list problem with code at no charge
     
  3. Nov 19, 2011 at 8:14 AM
    #3
    MTgirl

    MTgirl too many frogs, not enough princes... Moderator

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Member:
    #23531
    Messages:
    58,118
    Gender:
    Female
    First Name:
    Weesa
    in the forest
    Vehicle:
    Now: 12 T4R SR5 Then: 99 - 3.4L SR5 4WD
    Wheeler's/Alcan 5-pack leaf springs, Bilstein 5100's front and rear, OME 881's, de-badged, Jungle Fender Flares, Herculined bed, HomerTaco grille, Anzo headlights, clear corners, CVT Mt. Bachelor RTT, custom bed rack & CBI sliders
  4. Nov 19, 2011 at 9:01 AM
    #4
    NSDON

    NSDON [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Member:
    #58511
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    First Name:
    Don
    NS
    Vehicle:
    02 SR5 TRD 4X4 Step Side
    Sorry, I should have explained I knew what the codes are, but I am wondering if say a bad 02 sensor would cause all 3 codes to appear? Or the first 2?

    Thanks for the replies so far.

    Thanks,

    Don
     
  5. Nov 29, 2011 at 4:54 PM
    #5
    HuckleSmothered

    HuckleSmothered Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Member:
    #66740
    Messages:
    21
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    95 Tacoma Ext Cab
    Did you replace the O2 sensor? Did it fix the OBD codes?
     
To Top