1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

cold air intake problems

Discussion in 'Technical Chat' started by lane338, Jun 24, 2007.

  1. lane338

    lane338 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Member:
    #1902
    Messages:
    2
    I have 2007 tacoma 4x4 4.0 liter. I bought afe cold air intake and put on my truck. The check engine light came on immediately and it runs bad and shifts bad. The dealership reset the light and even replaced the mass air flow sensor
    three times but the light came back on immediately.

    Any help out there?

    Thanks
    Lane
     
  2. Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,520
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    Before you install the intake, you're supposed to remove the negative battery terminal. If you do that, that will help your computer learn the new air system quicker, in about a couple days. Usually takes about a tank of gas if you don't remove the negative battery terminal. It shifts early/late because its still used to the amount of air it was receiving before.
     
To Top