1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Compass/temp gauge question

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Mstacoma, Sep 27, 2011.

  1. Sep 27, 2011 at 6:38 AM
    #1
    Mstacoma

    Mstacoma [OP] Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Member:
    #62973
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    06 Trd Sport
    I recently purchased an 06 TRD Sport. Did not notice until I got it home that it had the temp and compass display. I just assumed that it maybe did not have the installed option but after doing some reading I would now think if it did not have the option installed it would have the garage door opener slot instead and maybe I have the well documented solder problem most have with the compass and temp gauge. Would this be correct that the compass and temp probably would not be there if this was not a factory install? Thanks your thoughts on this.
     
  2. Sep 27, 2011 at 7:04 AM
    #2
    D4D Hilux Dude

    D4D Hilux Dude Well-Known Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Member:
    #62271
    Messages:
    181
    Gender:
    Male
    First Name:
    Darren
    Washington, DC
    Vehicle:
    2011 4x4 Double Cab TRD Offroad
    TRD Supercharger TRD Catback Exhaust Ziebart Rust Proofing Additional Bed Ties
    Post a pic of it...
     
  3. Sep 27, 2011 at 12:18 PM
    #3
    Mstacoma

    Mstacoma [OP] Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Member:
    #62973
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    06 Trd Sport
    Sorry, it is not letting me upload for some reason? It is like many i have seen posted on this website and others with the blank screen and button in front. I press the button but no response. Thanks
     
  4. Sep 28, 2011 at 7:28 AM
    #4
    Lurkin

    Lurkin Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Member:
    #17497
    Messages:
    11,000
    First Name:
    Rod
    Pearland, TX
    Vehicle:
    09 PreRunner SR5 DC
    If you have a TRD model and the display, it is wired for it and should work. Like you've already said, I would take it down and see if it's the resistor that needs soldered.
     
  5. Sep 28, 2011 at 12:26 PM
    #5
    Mstacoma

    Mstacoma [OP] Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Member:
    #62973
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    06 Trd Sport
    Thanks, that is kind of what I was thinking. I would not think Toyota would go to the expense to install that feature and not wire it or hook it up. I will be checking the solder issue out this weekend.
     
To Top