1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

compressor

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by kinkrider101, Dec 13, 2009.

  1. Dec 13, 2009 at 5:36 PM
    #1
    kinkrider101

    kinkrider101 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Member:
    #23497
    Messages:
    2,693
    Gender:
    Male
    santa barbara
    Vehicle:
    2007 cummins/2007 tacoma
    wheels and tires
    i want to run a compressor in the bed of the truck. The compressor is 120v will it work in the bed​
     
  2. Dec 13, 2009 at 5:37 PM
    #2
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,856
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Depends on the amperage of the compressor. You only have a little over 3 amps with the truck running.
     
  3. Dec 13, 2009 at 8:13 PM
    #3
    Racer78

    Racer78 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Member:
    #11138
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    05 Tacoma 4X4 Sport
    Billstiens 5100 @1.75, 5125, 1.5 AAL,Leaf Spring TSB,TRD Intake, Roof Rack, Satoshi Grill, BHLM,T-Rex Eyelids, Undercover Cover, Powdercoated Sport Rims, KC Slimline 8" Lights, MTX ReQ5 w/ipod imput, 12" Shallow Pioneer Sub, RF 800.4 amp, JBL Comp, Bed Ext, USB Port, Shorty Antena, Spider Trax Spacers,TRD Skid Plate, Napier Sportz Tent II, Scangauge II, AirBedz
    I run this little 3 gal compressor at the track with no problems with the bed plug:

    [​IMG]
     
  4. Dec 13, 2009 at 8:14 PM
    #4
    Stillfly199

    Stillfly199 ( . )( . )

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Member:
    #14098
    Messages:
    5,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    J.D.
    Bro Capital of the word
    Vehicle:
    2010 FJ Cruiser
    How would you hook it up?
     
  5. Dec 14, 2009 at 9:21 AM
    #5
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,856
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    You would plug it into the outlet.
     
  6. Dec 14, 2009 at 9:28 AM
    #6
    Stillfly199

    Stillfly199 ( . )( . )

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Member:
    #14098
    Messages:
    5,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    J.D.
    Bro Capital of the word
    Vehicle:
    2010 FJ Cruiser
    Is that how everyone is hooking theirs up?
     
  7. Dec 14, 2009 at 9:32 AM
    #7
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,856
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours

    It depends on which type of compressor you are referring to. Since these guys are referring to 120vAC compressors, there really is no other way to hook them up. If you mean on board air set-up like an ARB, then you would hook it up the the existing 12VDC supply (battery/charging system).
     
  8. Dec 14, 2009 at 9:34 AM
    #8
    spp

    spp OC, Kalifornia

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    1,314
    Gender:
    Male
    OC California
    Providing you have the 120 volt outet in the bed and it draws less than 400 watts or 3.3 amps.
     
To Top