1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Custom PIDs for torque pro app

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by ARB1977, Jun 26, 2016.

  1. Apr 7, 2017 at 3:57 PM
    #21
    BCfishTaco

    BCfishTaco Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Member:
    #165814
    Messages:
    31
    Gender:
    Male
    Beautiful BC Canada
    Vehicle:
    2015 DBL TRD Sport Silver
    Hi Mule,

    I picked up the same reader and tried several different equations including this one, which is listed on the Torque forum but have had no luck.

    I've posted there and was wondering if you had any suggestions?

    Thanks




     
  2. Apr 7, 2017 at 7:20 PM
    #22
    tsb

    tsb 2018 National Champions

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Member:
    #119376
    Messages:
    228
    First Name:
    Dick
    Clemson
    Vehicle:
    '14 4X4 DBCSB TRD OR
    N-FAB nurfs, ARE cover, Gentex mirror, 20% tint
    you getting wrong values or nothing at all? try uploading a csv file?
     
    Last edited: Apr 7, 2017
  3. Apr 7, 2017 at 10:56 PM
    #23
    BCfishTaco

    BCfishTaco Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Member:
    #165814
    Messages:
    31
    Gender:
    Male
    Beautiful BC Canada
    Vehicle:
    2015 DBL TRD Sport Silver
    Well after searching and reading and trying different PIDs I pulled and reseated the module and removed and reentered the PIDs and voila it works. Whew I thought I was going to have to get a Ultra Gauge which is fine, but I didn't want the wire.

    Thank goodness for this forum and all the helpful people posting solutions.
     
    Pabloeeto and tsb like this.
  4. Apr 8, 2017 at 1:26 AM
    #24
    airrage

    airrage Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2015
    Member:
    #164270
    Messages:
    441
    Gender:
    Male
    Myrtle Beach, SC
    Vehicle:
    2006 Tacoma Prerunner SR5 DCSB
    17X9 Gear Alloy Rims, BFG KO2's , Android Radio, 32" LED Light Bar in Bumper, LED Bed Lights,
    tsb likes this.
  5. Apr 12, 2017 at 10:00 PM
    #25
    BCfishTaco

    BCfishTaco Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Member:
    #165814
    Messages:
    31
    Gender:
    Male
    Beautiful BC Canada
    Vehicle:
    2015 DBL TRD Sport Silver
    I was going to pull the trigger on one of those and did notice on Amazon that there were quite a few that look exactly the same
    just a different name stamped on it. While I'm sure those are fine, I decided to get the this one:

    https://www.amazon.com/ScanTool-427...TF8&qid=1492059343&sr=8-1&keywords=obdlink+lx

    Battery Saver Mode
    3 year warranty
    Online support

    Felt it was worth it.
     
  6. Apr 13, 2017 at 6:33 PM
    #26
    tsb

    tsb 2018 National Champions

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Member:
    #119376
    Messages:
    228
    First Name:
    Dick
    Clemson
    Vehicle:
    '14 4X4 DBCSB TRD OR
    N-FAB nurfs, ARE cover, Gentex mirror, 20% tint
  7. Apr 13, 2017 at 6:36 PM
    #27
    tsb

    tsb 2018 National Champions

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Member:
    #119376
    Messages:
    228
    First Name:
    Dick
    Clemson
    Vehicle:
    '14 4X4 DBCSB TRD OR
    N-FAB nurfs, ARE cover, Gentex mirror, 20% tint
  8. Apr 14, 2017 at 9:10 AM
    #28
    tsb

    tsb 2018 National Champions

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Member:
    #119376
    Messages:
    228
    First Name:
    Dick
    Clemson
    Vehicle:
    '14 4X4 DBCSB TRD OR
    N-FAB nurfs, ARE cover, Gentex mirror, 20% tint
  9. Jan 11, 2019 at 5:36 PM
    #29
    Jmicrogers

    Jmicrogers Member

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Member:
    #232348
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Salisbury, NC
    Vehicle:
    2005 Silver Tacoma TRD sport
    Bilstein 5100 front and rear Front 2.5 Rear 1.5
    I’m having issue with torque app. It only reads the data for the 1st few seconds after opening app then the displays freeze. The green light on the dial slowly fades away.
     
  10. Jan 11, 2019 at 7:19 PM
    #30
    Larzzzz

    Larzzzz Grande' Ricardo

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Member:
    #21609
    Messages:
    1,509
    Gender:
    Male
    First Name:
    Larry
    MA
    Vehicle:
    '06 dclb 300+ kmiles
    Aux back up lights, Bed lights, Re-located trailer plug, Good dooby, a.k.a. jumper cable mod, Heated seats, back up camera,
    I'm using obd fusion. When i tried to copy and paste the formulas, it didn't work. When I input then manually, it did.
    And, from what I've read, there is no oil temp PID
     
  11. Jan 12, 2019 at 8:16 AM
    #31
    Jmicrogers

    Jmicrogers Member

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Member:
    #232348
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Salisbury, NC
    Vehicle:
    2005 Silver Tacoma TRD sport
    Bilstein 5100 front and rear Front 2.5 Rear 1.5
    Any suggestions on my above post? Even in torque pro - it reads revs but only for about 2 seconds.
     
  12. Jan 12, 2019 at 12:23 PM
    #32
    mikalcarbine

    mikalcarbine Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Member:
    #218236
    Messages:
    313
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Phoenix, AZ
    Vehicle:
    2015 AC TRD OR
    This. I used that post and confirmed the values work on my 2015. I even used the paperclip trick to verify. I've been using this bluetooth scanner with great luck https://www.amazon.com/gp/product/B005NLQAHS/ref=oh_aui_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1
     
  13. Jan 24, 2019 at 6:52 PM
    #33
    dipstiktaco

    dipstiktaco Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Member:
    #145062
    Messages:
    166
    Gender:
    Male
    canada
    Vehicle:
    2006 TRD off road access cab auto URD supercharged
    Has anyone had an issue with the trans temp readings being wonky? Mine will go up to like 290f then drop to day -18f. It never holds consistant temps. I double checked the equation for temp 1 and it checks out so I'm at a loss
     
  14. Feb 19, 2019 at 11:22 AM
    #34
    redtaco2007

    redtaco2007 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Member:
    #241498
    Messages:
    176
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Vehicle:
    2007 Red Tacoma - TRD Off Road DCSB
    not much yet!

    Anybody have any clue if this is year specific? I'm trying to pull the trans temps on my 07 Tacoma 4.0. I've entered these into my torque app and have the BAFX obd reader, but it does not seem to be working at all. I simply get the "-" sign on the digital gauge.
     
  15. Feb 21, 2019 at 12:18 AM
    #35
    ItsRichieRich

    ItsRichieRich Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Member:
    #134992
    Messages:
    1,251
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Escondido, CA
    Vehicle:
    Supercharged '14 Tacoma TX Baja 4x4
    Some of you guys posted 2 custom PIDs. I added both and now temp 1 and temp 2 are reading, but both are different temps. What does that mean?
     
  16. Feb 21, 2019 at 3:19 AM
    #36
    nivek5sfe

    nivek5sfe Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2014
    Member:
    #128307
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    Marietta, GA
    Vehicle:
    05 DCLB 4x4
    One is the temp at the pan and the other is the temp at the torque converter. The torque converter temp will usually be about 20 degrees higher.
     
    llamasmurf likes this.
  17. Feb 21, 2019 at 5:19 AM
    #37
    llamasmurf

    llamasmurf Snow Wheeling Aficionado

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Member:
    #179866
    Messages:
    2,941
    Gender:
    Male
    First Name:
    Wes
    Northern Ontario
    Vehicle:
    2015 Matte Black TRD ACOR
    Build thread lists all the things :D
    Did you try uninstalling the app, rebooting the phone, or device, then reinstall the app? re-add the custom pids.
     
    Jmicrogers likes this.
  18. Feb 21, 2019 at 9:13 AM
    #38
    ItsRichieRich

    ItsRichieRich Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Member:
    #134992
    Messages:
    1,251
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Escondido, CA
    Vehicle:
    Supercharged '14 Tacoma TX Baja 4x4
    Awesome, thank you!
     
  19. Feb 21, 2019 at 4:16 PM
    #39
    dipstiktaco

    dipstiktaco Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Member:
    #145062
    Messages:
    166
    Gender:
    Male
    canada
    Vehicle:
    2006 TRD off road access cab auto URD supercharged
    Tried reinputing the pids for the trans temp but they still are wildly inaccurate. Like bounces from -40 to +300
     
  20. Jul 2, 2019 at 4:47 PM
    #40
    oldlefty

    oldlefty Member

    Joined:
    Oct 24, 2018
    Member:
    #270518
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Oswego NY
    Vehicle:
    2015 Tacoma 4x4 w/tow
    I'm finding the Torque Pro PID very responsive- I'd almost like it a little "dumber" and get like a 15 or 30 second running average.
     
To Top