1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Dash lights not working right

Discussion in 'Technical Chat' started by Jeramy89, Nov 26, 2011.

  1. Nov 26, 2011 at 6:42 PM
    #1
    Jeramy89

    Jeramy89 [OP] Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Member:
    #67089
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeramy
    Mississippi
    Vehicle:
    2010 base 4x4
    I put an aftermarket radio in my 2010 taco. I also added 2 12" subs and now when I turn my headlights on my dash lights go out and all fuses are good atleast I think. The only fuse box I was able to find is under the hood. Does anyone have any ideas?
     
  2. Nov 26, 2011 at 6:50 PM
    #2
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,782
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    You should also have a fuse box behind the little coin holder thing under your steering wheel. Do you have brake lights? If not then you've blown a fuse. Did you check your dimmer switch? Sounds stupid but I've done this to my self at least 10 times, checked fuses, checked them some more, checked wiring, check bulbs only to find that my switch was turned down.
     
  3. Nov 26, 2011 at 6:52 PM
    #3
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,972
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    Sounds like dimmer switch is down
     
  4. Nov 26, 2011 at 7:07 PM
    #4
    Jeramy89

    Jeramy89 [OP] Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Member:
    #67089
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeramy
    Mississippi
    Vehicle:
    2010 base 4x4
    Checked the dimmer switch its not that. I dont have brake lights so im guessing a fuse but im unable to find a blown fuse in either fuse box
     
  5. Nov 26, 2011 at 7:08 PM
    #5
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,972
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    There is also one under the hood
     
  6. Nov 26, 2011 at 7:23 PM
    #6
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    You may have wired up the dimmer circuit incorrectly. I've read a few threads on here where the dimmer circuit of the radio was wired into the dash light rheostat and should have actually been tied into a different circuit. Might want to look into that, because if it's wired wrong it could burn up the dash light rheostat switch.
     
  7. Nov 26, 2011 at 7:27 PM
    #7
    Joe D

    Joe D Sausage King

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Member:
    #66942
    Messages:
    6,050
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Oxford, Mississippi
    Vehicle:
    Nautical Blue 4Runner Limited 4x4 Model 8668
  8. Nov 26, 2011 at 7:29 PM
    #8
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
  9. Nov 26, 2011 at 8:55 PM
    #9
    Jeramy89

    Jeramy89 [OP] Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Member:
    #67089
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeramy
    Mississippi
    Vehicle:
    2010 base 4x4
    Thanks everyone for the help. Ill check for exposed wires tomorrow
     
To Top