1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Did I forget something?

Discussion in 'Suspension' started by tacoman15, Oct 21, 2011.

  1. Oct 21, 2011 at 12:48 PM
    #1
    tacoman15

    tacoman15 [OP] Stop staring at me swan!

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Member:
    #62001
    Messages:
    3,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Western NC
    OK so I have had my new leaf springs for a while now and have had no complaints. When I did the install I just threw them in there (correctly :D) and that was it. Now it is squeaking like a bitch and it is about to drive me up the wall. Did I forget to put something between the leafs? Or are they just settling still?

    This is what I got:
    http://www.toyteclifts.com/index.ph...tegory_id=116&option=com_virtuemart&Itemid=72
     
  2. Oct 21, 2011 at 12:49 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,762
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Did you grease up the friction pads before installing them?
     
  3. Oct 21, 2011 at 12:52 PM
    #3
    tacoman15

    tacoman15 [OP] Stop staring at me swan!

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Member:
    #62001
    Messages:
    3,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Western NC
    sure as shit didn't...could that be it? I believe there were only 2 per side? Maybe it was one...can you tell how amazing my memory is lol
     
  4. Oct 21, 2011 at 12:54 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,762
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Well, There you go! Take them off, grease the pads, and enjoy a squeak free ride.
     
  5. Oct 21, 2011 at 12:55 PM
    #5
    tacoman15

    tacoman15 [OP] Stop staring at me swan!

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Member:
    #62001
    Messages:
    3,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Western NC
    where would I be without you? and are we talking about the black circles on the AAL or the silver plates between the leafs? also what is the best grease to use?
     
  6. Oct 21, 2011 at 12:56 PM
    #6
    TACOMABOSS

    TACOMABOSS Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Member:
    #59499
    Messages:
    4,311
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    96 SR5 4x4
    Bilstein 5100s, Toytec AAL, Deck plate mod, Hella 500ff's, Sportsman Camo seat covers, Total Chaos 1" diff drop, JVC stereo, Painted bumpers and grille, Custom grille insert, HID projectors, Black spray paint
    i didnt grease my AAL and it squeaks a little bit but if you take a hose or a pressure washer and spray in between the leaf springs it will stop... but will come back after a while
     
  7. Oct 21, 2011 at 12:57 PM
    #7
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,762
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    On the ends of the AAL, there are black plastic pads. Grease those. If you want to pay my airfair, I can fly over, and point to them if you want. :p
     
  8. Oct 21, 2011 at 12:58 PM
    #8
    tacoman15

    tacoman15 [OP] Stop staring at me swan!

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Member:
    #62001
    Messages:
    3,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Western NC
    no...thanks I think I should be able to handle it from here :p but what is a good grease?
     
  9. Oct 21, 2011 at 1:00 PM
    #9
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,762
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Many folks use a wite lithium grease, but I use Mobil 1, and have good results.
     
  10. Oct 21, 2011 at 1:01 PM
    #10
    tacoman15

    tacoman15 [OP] Stop staring at me swan!

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Member:
    #62001
    Messages:
    3,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Western NC
    oh sweet thanks man! you can probably lock it up now so no one else can point out how dumb I am lol
     
  11. Oct 21, 2011 at 1:03 PM
    #11
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,762
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    LOL!! Everyone makes mistakes. The ones who happen to know more, have also made many more mistakes than this.....;)
     
  12. Oct 21, 2011 at 1:10 PM
    #12
    tacoman15

    tacoman15 [OP] Stop staring at me swan!

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Member:
    #62001
    Messages:
    3,602
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Western NC
    true true...I know I don't know everything which is why I ask questions...a lot lol
     
To Top