1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

e brake

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by pinktaco808, Aug 25, 2010.

  1. Aug 25, 2010 at 10:03 PM
    #1
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    does anyone know how to tighten the e brake??? my light comes on once in a while when i step the e brake i think it just loose
     
  2. Aug 25, 2010 at 10:10 PM
    #2
    S.B.

    S.B. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    take out the plastic where the shifter is, you will see a cable that is attached to a bracket that has 2 cables going towards the back. There is a nut on the threaded part od the first cable.

    Does this Make sense?
     
  3. Aug 25, 2010 at 10:11 PM
    #3
    senna

    senna Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Member:
    #16855
    Messages:
    391
    Gender:
    Male
    San Jose CA.
    Vehicle:
    09 DBL CAB TRD-OR OME shocks 885 and AAL
    Isn't that what it is supposed to do. :confused:
     
  4. Aug 25, 2010 at 10:18 PM
    #4
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    no when i have the e brake on the light doesnt come on... i have to almost have it all the way to the ground, not like before where i had it only a few click and the light went on.



    also does the back have to be on jacks
     
  5. Aug 25, 2010 at 10:33 PM
    #5
    S.B.

    S.B. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    Not that I know of just to adjust it, but I've never done it so i don't know for sure.
     
  6. Aug 25, 2010 at 11:19 PM
    #6
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    anyone else??
     
  7. Aug 26, 2010 at 6:28 AM
    #7
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    up.....................
     
  8. Aug 26, 2010 at 6:33 AM
    #8
    senna

    senna Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Member:
    #16855
    Messages:
    391
    Gender:
    Male
    San Jose CA.
    Vehicle:
    09 DBL CAB TRD-OR OME shocks 885 and AAL
    No, it does not need to be on stands.

    How many miles are on your truck?
    could it be the rear brake are worn?
     
  9. Aug 26, 2010 at 6:36 AM
    #9
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,780
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
  10. Aug 26, 2010 at 10:56 PM
    #10
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    i have 50k ontop man
     
  11. Aug 26, 2010 at 11:05 PM
    #11
    drewskie

    drewskie Well-Known Member

    Joined:
    May 30, 2010
    Member:
    #38088
    Messages:
    1,110
    Gender:
    Male
    First Name:
    Drew
    Burbank, CA.
    Vehicle:
    08 Prerunner 4 banger
    Most likely just low on brake fluid.
     
  12. Aug 26, 2010 at 11:40 PM
    #12
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    maybe i gotta check that for sure that affects the back???
     
  13. Aug 27, 2010 at 6:48 AM
    #13
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    nope my brake level is still good
     
  14. Aug 27, 2010 at 5:10 PM
    #14
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    just tighten that hmmmmmmm
     
  15. Aug 27, 2010 at 7:35 PM
    #15
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    well anyobody else got pics
     
  16. Aug 27, 2010 at 8:12 PM
    #16
    S.B.

    S.B. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,566
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SD, CA Now in Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    SAW 2.0s, Wheeler's 3-leaf AAL, On Board Air, 255/85/16 Cooper Discover S/T, CBI Sliders, Built right UCAs, 6" Harbor Freight Lights (converted to HIDs), KC Slim Lights.
    In the link that second picture is the nut you tighten
     
  17. Aug 29, 2010 at 8:56 PM
    #17
    pinktaco808

    pinktaco808 [OP] Hot Steppa

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Member:
    #40651
    Messages:
    2,784
    Gender:
    Male
    oo thanks
     
To Top