1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

engine studdering and rough idle

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by alboy, Jun 11, 2008.

  1. Jun 11, 2008 at 5:01 PM
    #1
    alboy

    alboy [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4869
    Messages:
    10
    florida
    Vehicle:
    98 SR5 4 wheel drive
    ive been having this problem for a couple of months now. but i notice now when i use the ac the motor stalls, and if i continue to run the motor it eventally wont idle. any ideas?
     
  2. Jun 11, 2008 at 5:18 PM
    #2
    Toy4Life

    Toy4Life 668: The Neighbor of the Beast

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2566
    Messages:
    4,974
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Slippery Rock, PA
    Vehicle:
    96 Subaru Outback 2.2 5mt
    92 4Runner SR5 3.0v6 4x4(sold) 02 Tacoma SR5 TRD Offroad 4x4 (sold)
    Is the CEL coming on? If so, have you gotten the codes?
     
  3. Jun 11, 2008 at 5:53 PM
    #3
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,968
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Soulike a vaccume line is disconnected, or broken.
     
  4. Jun 12, 2008 at 3:23 PM
    #4
    BlueSilver

    BlueSilver Wave rider

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Member:
    #7136
    Messages:
    75
    Have a place check your battery. Also your alternator may be failing.
    But likely your battery is just going to shat and won't hold a good enough charge to help the alt with the power that the AC uses
     
  5. Jun 12, 2008 at 5:16 PM
    #5
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,968
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Good call! I didnt read that it only happens when the AC is on. DOH!
     
To Top