1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

"Error 5" message?

Discussion in 'Audio & Video' started by jermoids, Oct 21, 2013.

  1. Oct 21, 2013 at 8:31 AM
    #1
    jermoids

    jermoids [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    Member:
    #87838
    Messages:
    419
    Gender:
    Male
    First Name:
    jeremy
    Moose Jaw Saskatchewan
    Vehicle:
    2016 TRD Sport
    nothing yet
    Hey guys, I'm showing an "error 5" message on my stock stereo when I try to use my iPod. Have never had this issues before, can't find anything in the manual. Everything else still works, radio/cd. Anyone experience this?

    Thanks.
     
  2. Oct 21, 2013 at 2:42 PM
    #2
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    14,717
    Gender:
    Male
    Az
    I think this happens when you switch to a new computer or iPod and itunes hasn't fully downloaded the songs back to your iPod. It will say they are there but they are not authorized yet.

    Re-sync the iPod, authorize it for your account and try agian.
     
  3. Oct 21, 2013 at 3:21 PM
    #3
    jermoids

    jermoids [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    Member:
    #87838
    Messages:
    419
    Gender:
    Male
    First Name:
    jeremy
    Moose Jaw Saskatchewan
    Vehicle:
    2016 TRD Sport
    nothing yet
    thanks, it's something to do with my ipod. it's pretty old. i downloaded the music from my itunes last year, it has worked up until now. now it doesn't, won't even connect to itunes anymore, even tried to reset it a few times, might be time for a new one.
     
  4. Oct 21, 2013 at 9:42 PM
    #4
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    14,717
    Gender:
    Male
    Az
    Is the ipod software up to date?
     
  5. Nov 21, 2013 at 3:51 PM
    #5
    Geoffthepilot

    Geoffthepilot New Member

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Member:
    #109429
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Hawaii
    Vehicle:
    12 double cab TRD
    running boards, Bakflip bed cover, tint......so far.
    I have the same problem with mine. usually i can just unplug my ipod touch and replug it in a few min later and it works. but ya, frustrating.
     
  6. Nov 22, 2013 at 9:13 PM
    #6
    NiceTaco

    NiceTaco Canadian Redneck

    Joined:
    May 1, 2008
    Member:
    #6336
    Messages:
    486
    Gender:
    Male
    Ontario, Canada
    Vehicle:
    2012 TRD Sport
    Aero Turbine 2525, Front bilstein 5100's @1.75, rear 5100's, 1" Toytec rear block, Devil Horns, BGF AT's, 18" Moto Metal 962's
    This is the main reason I want to get an aftermarket deck.. this issue is constant on mine. the factory deck is shit.
     
To Top