1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Factory Radio

Discussion in 'Audio & Video' started by Bcarter09, Dec 28, 2014.

  1. Dec 28, 2014 at 1:06 PM
    #1
    Bcarter09

    Bcarter09 [OP] Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Member:
    #143151
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Dallas, Ga
    Vehicle:
    11 Tacoma prerunner
    LEVELING KIT, FACTORY RIMS, HIDS IN FOG AND SOON TO BE HEADLIGHTS.
    I have a 2011 Toyota Tacoma with the factory radio and speakers in it. Right below the heating and air controls I have an aux plug to plug your phone into. I have done everything I know to do to activate it and it will not do anything, so I am looking for some suggestions? I was thinking it may not work at all possible. I can get pictures if need be.
     
  2. Dec 28, 2014 at 1:08 PM
    #2
    Unchained 5150

    Unchained 5150 Rick

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Member:
    #139054
    Messages:
    62,097
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Auburn Ma
    That is what I hook my ipod up to. What are you trying to do with the input?
     
  3. Dec 28, 2014 at 1:13 PM
    #3
    Bcarter09

    Bcarter09 [OP] Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Member:
    #143151
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Dallas, Ga
    Vehicle:
    11 Tacoma prerunner
    LEVELING KIT, FACTORY RIMS, HIDS IN FOG AND SOON TO BE HEADLIGHTS.
    I am trying to hook my iPhone up to it but once I have both ends plugged in properly it does nothing...
     
  4. Dec 28, 2014 at 1:14 PM
    #4
    Unchained 5150

    Unchained 5150 Rick

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Member:
    #139054
    Messages:
    62,097
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Auburn Ma
    Might not be compatible with it. I don't believe it is
     
  5. Dec 28, 2014 at 1:17 PM
    #5
    Cypherian

    Cypherian Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Member:
    #57670
    Messages:
    10,168
    Gender:
    Male
    Mid Atlantic Region
    In my 2011 the aux plug is a 1/8 male jack , it takes the out put (headphone jack) from your iphone/pod etc and just plays it through the speakers. So if it is not loud enough with the stereo volume maxed you have to turn up the iphone / ipod . Short answer the system sucks! I replaced it within 3 months. I could not hear the news/podcasts going down the highway 65 to 70 mph with both windows open and max volume.

    Unless you have this Toyota Ipod Interface Kit (Part number is PT545-00082) http://www.amazon.com/Genuine-Toyota-Accessories-PT545-00082-Interface/dp/B00BRL6WJY

    Cypher
     
    Last edited: Dec 28, 2014
  6. Dec 28, 2014 at 1:18 PM
    #6
    Bcarter09

    Bcarter09 [OP] Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Member:
    #143151
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Dallas, Ga
    Vehicle:
    11 Tacoma prerunner
    LEVELING KIT, FACTORY RIMS, HIDS IN FOG AND SOON TO BE HEADLIGHTS.
    My dads got a 2010 tacoma and it works fine which is crazy
     
  7. Dec 28, 2014 at 1:19 PM
    #7
    Bcarter09

    Bcarter09 [OP] Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Member:
    #143151
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Dallas, Ga
    Vehicle:
    11 Tacoma prerunner
    LEVELING KIT, FACTORY RIMS, HIDS IN FOG AND SOON TO BE HEADLIGHTS.
    Yeah it doesn't let me hear anything at all when I plug it in.
     
  8. Dec 28, 2014 at 1:23 PM
    #8
    Cypherian

    Cypherian Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Member:
    #57670
    Messages:
    10,168
    Gender:
    Male
    Mid Atlantic Region

    What are you plugging in and how pictures would be good.

    Cypher
     
  9. Dec 28, 2014 at 2:49 PM
    #9
    Tacoma Mike

    Tacoma Mike 46 Year Toyota Master/ASE Master Tech.

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Member:
    #61230
    Messages:
    18,306
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Southern Maine
    Vehicle:
    2011 Double Cab V6
    Large Storage Box, 02610 intermittent switch swap, "Hot Wire" Power Outlets, DRL Shut Off, Disable Fob Beep, Disable Seat Belt Buzzers, Parking Light Mod, Battery Tender, 4 Leaf Spring Pack, Rear Headrest Removal, Custom Ultragauge Mount, Factory Tow Package (7 Pin) Rear Diff Mod, Taco Lean Mod
    Push the aux button so it displayed AUX on the screen.
    It does not switch automatically
     
  10. Dec 28, 2014 at 4:11 PM
    #10
    Bcarter09

    Bcarter09 [OP] Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Member:
    #143151
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Dallas, Ga
    Vehicle:
    11 Tacoma prerunner
    LEVELING KIT, FACTORY RIMS, HIDS IN FOG AND SOON TO BE HEADLIGHTS.
    There is no Aux button to press unfortunately.
     
  11. Dec 28, 2014 at 4:14 PM
    #11
    OZ-T

    OZ-T You chose ... wisely

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Member:
    #27584
    Messages:
    47,492
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter North
    British Columbia
    Vehicle:
    Mag Grey 09 Trd Sport DCLB 4x4
    OME 885x , OME shocks and Dakars , Wheelers SuperBumps front and rear , 275/70/17 Hankook ATm , OEM bed mat , Weathertech digifit floor liners , Weathertech in-channel vents , headache rack , Leer 100RCC commercial canopy , TRD bedside decals removed , Devil Horns by Andres , HomerTaco Satoshi
    Lets see pics of this no aux 2011 OEM radio
     
  12. Dec 28, 2014 at 4:14 PM
    #12
    maineah

    maineah Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53641
    Messages:
    5,113
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Maine
    Vehicle:
    4X4 SR5 V6 6spd
    Scroll through the modes it is there.
     
  13. Dec 28, 2014 at 4:20 PM
    #13
    maineah

    maineah Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53641
    Messages:
    5,113
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Maine
    Vehicle:
    4X4 SR5 V6 6spd
    Yeah there is green female 3MM socket in the dash by the lighter outlets. the radio has to be switched to "aux" to work. Mine's an SR5 package maybe all of them did not have that feature.
     
  14. Dec 28, 2014 at 4:21 PM
    #14
    moondeath

    moondeath The answer to divorce...... Tequila!

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Member:
    #48948
    Messages:
    5,840
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Pa, Carlisle
    Vehicle:
    2013 TRD Sport DCLB 4x4
    5100 @ 1.75", 1.5" Icon Progressive 3 leaf, Procomp Wheels, Grill Thin Lip (Custom Car Grills Mod), Access Tonneau Cover, Pop & Lock Tailgate Electronic Lock PL8521
    It's just an auxiliary port. Not like the usb ports in the newer trucks. Any media player that uses aux ports should work.
    This. It's there. Once on aux mode it will play.
     
  15. Dec 28, 2014 at 4:23 PM
    #15
    Tacoma Mike

    Tacoma Mike 46 Year Toyota Master/ASE Master Tech.

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Member:
    #61230
    Messages:
    18,306
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Southern Maine
    Vehicle:
    2011 Double Cab V6
    Large Storage Box, 02610 intermittent switch swap, "Hot Wire" Power Outlets, DRL Shut Off, Disable Fob Beep, Disable Seat Belt Buzzers, Parking Light Mod, Battery Tender, 4 Leaf Spring Pack, Rear Headrest Removal, Custom Ultragauge Mount, Factory Tow Package (7 Pin) Rear Diff Mod, Taco Lean Mod
    Disc/ aux

    image.jpg
     

Products Discussed in

To Top