1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Factory speakers back in... window's wont work

Discussion in 'Audio & Video' started by Tidrow, Jun 14, 2012.

  1. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    So I put the factory speakers back in. I didn't put the tweeters back in. I left the speakerwire for the tweeters unconnected because I don't have the factory tweeters anymore. The door speakers work, but the windows do not. I checked the plugs, they are plugged in. The power locks work. I think I checked the fuse but I'm not sure if it was the right one. Any knowledge would be awesome. I'm working on it tonight.

    I'm thinking I should run the wire from the tweater into the door speaker :confused:
     
  2. ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,516
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    You sure you plugged in the second harness for the window switches on the passenger side? I'm betting you didn't.
     
  3. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    I did boss, as soon as it didn't work I took the panel right back off and checked again... I'm about to take the doors off again. I bet I have to wire in the tweeter wire to something.
     
  4. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    come on Stallion, help me one last time before I trade in my truck LOL
     
  5. ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,516
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    Hold the phone, you took off the PASSENGER side window button panel too?
     
  6. ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,516
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    I think they are wired in series with each other so if you forgot one of the 2 harnesses that go into the window/lock switch on the passenger side the one on the drivers side wont work either.
     
  7. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    yeah i checked both of them... they are plugged in
     
  8. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    going back out to triple check em, if they are plugged in I'm going to try and run my loose tweeter wire to the woofer
     
  9. ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,516
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    I wouldn't do that. The stereo is a totally independent system. It has NOTHING to do with the windows. Hell I haven't had stock speakers or used ANY of the stock wiring for about 3 years.

    Check all the harnesses and make sure they're in all the way. I know there's two on the passenger side and the large one on the drivers side is a little tricky. Make sure it locked in place.

    PS: My memory is fresh because I did an install for someone tonight....like an hour ago.
     
  10. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    they are all three hooked up. Why would the door locks still work?
     
  11. ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,516
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    No idea. It's possible you popped a fuse but highly unlikely. Is that stupid window "lockout" button pressed in?
     
  12. Tidrow

    Tidrow [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Member:
    #37300
    Messages:
    634
    Gender:
    Male
    Austin
    Vehicle:
    PreRunnin' 08
    BHLM, All Black grill, Fog light Mod, AFE pro dry, 20% tint, Weathertechs, Kenwood deck, Bridgestone AT Revo 2
    You got it. It popped a fuse. We are back up and running. Thanks for all your advice bud. You have helped me out several times. PM me when you come to Austin.
    :cheers:
     
  13. ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,516
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    Nice. I wonder how that happened. Very odd. But glad you got it worked out!
     
To Top