1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

fog light button not illuminated

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by lowcountry, Mar 1, 2010.

  1. Mar 1, 2010 at 6:33 AM
    #1
    lowcountry

    lowcountry [OP] Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22047
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Allen
    Savannah Ga
    Vehicle:
    06 DoubleCab Off-Road Indigo
    Leaf Spring TSB,Bilstein 5100@1.75,BFG/AT 265/75/16,Trimmed Flaps,Secondary Filter Removed,Foglight Anytime,Tint
    Good morning TW! this past saturday I did the foglight on anytime mod,and although that is working great, I noticed this morning that my foglight switch is not lit up. has anyone experienced this before or have any suggestions :confused:
     
  2. Mar 8, 2010 at 7:19 AM
    #2
    GerhartCss

    GerhartCss Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Member:
    #29135
    Messages:
    92
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Harrisburg, PA
    Vehicle:
    08 TRD Sport
    Pioneer AVIC-X710BT w/ PAC SWI-PS, Leaf Spring TSB
    I put a new headunit in about a month ago and noticed the same thing afterwards. Not sure if it was caused by my install, but just ordered the bulb from the dealer and replaced this weekend now everything is good. The bulb is only like 4 bucks so it's definitally worth a shot. Also, there are metal taps on those bulbs that flatten and you lose connection, you can try to bend them back out and re-install to see if that fixes the issue.
     
  3. Mar 8, 2010 at 8:14 AM
    #3
    Mountainman

    Mountainman Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Member:
    #19926
    Messages:
    90
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    SoCal
    Vehicle:
    08 6 Lug
    Icons, Okoles, TRD, URD, Deavers, Magnaflow and some other stuff.
    i tapped the power for a new fog button from the original, and every once in a while it goes out. try flicking the dash right below the button. works for me.

    and yes i know that means i have a loose wire, just haven't had the desire to tear the dash apart again. lol
     
  4. Mar 8, 2010 at 8:17 AM
    #4
    Capita

    Capita Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Member:
    #18096
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Corner Brook, Newfoundland, Canada
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab
    My foglight button was never lit up in my 09. Is it suppose to light up? I find it annoying not knowing when the button is on or off.
     
  5. Mar 8, 2010 at 8:29 AM
    #5
    RainDodger

    RainDodger YGWYPF

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Member:
    #26412
    Messages:
    363
    Gender:
    Male
    Great Northwest
    Vehicle:
    '09 Black, TRD Sport
    None yet! It's new!
    I've got an '09 TRD Sport. Next to the fog light switch, there's a switch-blank where there's no switch installed. I went to radio shack and bought a low-brightness green LED and mounted it in the center of that non-switch. One wire went to ground and one wire went to the (+) wire that goes to one of the fog lights. Voila. When the fogs are turned on, the green LED comes on... and the color pretty much matches the green light that comes on when you turn your headlights on. It cost about $2.95 and about one hour of time.
     
  6. Mar 11, 2010 at 3:46 PM
    #6
    Capita

    Capita Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Member:
    #18096
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Corner Brook, Newfoundland, Canada
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab
    Thats an awesome idea RainDodger. Thanks for the tip. i'll have to do that when I get some free time.
     
  7. Mar 11, 2010 at 3:56 PM
    #7
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,093
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    my 09 fog light button is lit, it just doesnt change brightness when it is turned on
     
  8. Mar 11, 2010 at 3:57 PM
    #8
    Logically Insane

    Logically Insane Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Member:
    #29674
    Messages:
    227
    Gender:
    Male
    First Name:
    Wes
    TN --- USA
    Vehicle:
    2010 PreRunner Access Cab
    Kobalt toolbox mounted with J-Hooks, Locks on storage compartments in bed, Window Visors, Toolbox LED Lights, Underbody Lights, More to come.
    I didn't know they were supposed to light up..
    I may have to try that though.. thanks for the idea Rainy
     
  9. Mar 11, 2010 at 3:59 PM
    #9
    00taco

    00taco Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Member:
    #24310
    Messages:
    370
    Gender:
    Male
    First Name:
    Casey
    cali
    Vehicle:
    black 00 tacoma v6
    wheels, tires, sound system, hid headlights, 1st gen fog light mod, tinted tails hella 500s on custom light bar, dust light, led white guages/dash lights, color matched grille, exhuast, blacked bumper and accents....
    if the switch is supposed to light up and doesn't than the ground on the switch is bad try that and see
     
  10. Mar 11, 2010 at 4:00 PM
    #10
    jtav2002

    jtav2002 Kenny Fuckin Powers

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Member:
    #19074
    Messages:
    4,483
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Reading, PA
    Vehicle:
    2013 Tundra DBL Cab TRD OR
    Should light up when the rest of your interior lights are on I believe, but there's no on/off light for whether or not the fogs are on as mentioned.
     
  11. Mar 11, 2010 at 4:00 PM
    #11
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    my fog light switch doesn't have a light on it, period
     
  12. Mar 11, 2010 at 5:36 PM
    #12
    snowgod06

    snowgod06 UG legend wannabe

    Joined:
    Apr 26, 2009
    Member:
    #16454
    Messages:
    5,385
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rob
    A farm field, OREGON
    Vehicle:
    06 Access Cab CLONE
    crap bolted and welded together....

    SAME here, NADA
     
To Top