1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Front suspension sag or alignment problems?

Discussion in 'Suspension' started by Ronn, Apr 18, 2012.

  1. Ronn

    Ronn [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Member:
    #44253
    Messages:
    199
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Northern Ontario
    Vehicle:
    2007 DCLB 4x4 SR5
    Westin bullbar, KC slimlites, Mini D2S headlight retrofit, 5100 front @ 1.75 and 5100 rear, Wheelers HD leaf pack
    Hey, I have an 07 double cab sr5 4x4 with 174000km's. I run 265/75/16 Hankook dynapro ATM's on the corners and since putting these tires back on from the winter I noticed an issue.

    On the front drivers side, the wheel started rubbing the mudflap when turning left and hitting a small bump. It actually happened in a parking lot at a very slow speed with a small dip leading to a storm sewer drain. This issue was not present last summer when I bought the tires. I did some mild off roading last year with these new tires and if there was an issue I would have noticed.

    Two things come to mind, one being alignment but the truck drives fine, was never in a collision, ditched or anything. The other is spring sag in the front. Given the km's on the truck, what do you guys think?

    As a side note the truck has not been abused and has spent 90% of it's life on public roads.
     
To Top