1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Front Tread Wear 4500 Miles on 2007?

Discussion in 'Wheels & Tires' started by sak3358, Sep 13, 2007.

  1. Sep 13, 2007 at 2:50 PM
    #1
    sak3358

    sak3358 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Member:
    #964
    Messages:
    197
    Just noticed on the front tires, outside, abnormal wear on both tires. I haven't been off roading, curb bouncing or anything that could contribute to throwing out the alignment. In another 500 miles I'll be bringing it in for tire rotation. Just wondering if anybody has heard of any like this before?
     
  2. Sep 13, 2007 at 4:53 PM
    #2
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....
    which tires do you have?? hope they arent the rugged trails.......mine did it too, and they got real bad out of round.they were worn out by 23k miles. maybe try adjusting your air pressure. if it doesnt help, hate to say, you may need an alignment sure enough.
     
  3. Sep 13, 2007 at 5:04 PM
    #3
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,120
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    i've got the bridgestone duelers and i havent had any probs at all. i just went today and got my 20K mi oil change and still have plenty of tread all around.
     
  4. Sep 14, 2007 at 2:37 AM
    #4
    sak3358

    sak3358 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Member:
    #964
    Messages:
    197
    Stock tires. Need to check which ones though. Tire pressure? I haven't checked it lately, then again the tire pressure light hasn't winked once. I think the alignment is off, the consistant wear pattern on the outside line on both tires is the clue. Just wondering if anyone else has had this problem.
     
  5. Sep 14, 2007 at 5:08 AM
    #5
    007Tacoma

    007Tacoma I dub thee malicious!

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Member:
    #643
    Messages:
    6,664
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2015 4Runner Trail Edition Premium
    Cloaking Device
    I have the Dunlop Grandtrek AT20s. Other than having the grip of a block of ice, they are wearing evenly (unfortunately).

    I would definitely check your tire pressure. My TPMS light doesn't come on until I am below 25 PSI. I don't know about your tires, but 25 PSI on mine is very low! I check my tire pressure every weekend.
     
To Top