1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Ghost TPMS Light

Discussion in 'Technical Chat' started by BLOCKADE, Apr 28, 2008.

  1. Apr 28, 2008 at 1:42 PM
    #1
    BLOCKADE

    BLOCKADE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Member:
    #4469
    Messages:
    198
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    TRD Off Road
    Weather Tech Floor Liners, Front Bed D-Rings...
    Yesterday my TPMS light came on while I was driving down the road. My first thought was that it was just the fact that we have has such warm weather down here in Texas for the last week or so and this particular morning was rather cold. Later that afternoon I noticed that the light was still on. I just got the truck back from the stealership for it's 5000 mile service so I thought it was odd that any of the tires be low. Fearing that I might have picked up a nail I checked all four tires when I got home and found nothing, so, I checked all 4 tires pressure, and then the spare, put 2lbs worth in one tire, and reset the TPMS. The light went off. Less than two minutes later the TPMS light came back on as I was driving around the block. It was getting dark at this point so I thought I would just go ahead and let it sit to see if there was a tire with noticeably less air pressure by morning and then I would know for sure whether it was a slow leak or something else. When I got into the truck this morning, there was no TPMS light, and when I drove around at Lunch, again, nothing. I never reset the TPMS after it came back on the second time, nor did I change the air pressure in any tire. What's going on!?
     
  2. Apr 28, 2008 at 2:05 PM
    #2
    wes

    wes Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Member:
    #4014
    Messages:
    66
    Gender:
    Male
    Atlanta
    Vehicle:
    07 DC sport silver V6 auto
    URD CAI,URD Y-Pipe,,Wet-okle covers,Silverstar headlgt bulbs,Undercover bed cover,black nerf bars,Alpine 9883 Alpine speakers,Pioneer 10" sub,SIRIUS sat. Redline hood struts, white gauge led and shifter light "mod"
    DA#$IT!! and i thought my prob was a PITA!!!!!
     
  3. Apr 28, 2008 at 2:10 PM
    #3
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Lead, follow, or get the hell o Staff Member

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,351
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '13 Silverado ext cab
    check the air in your spare........i guarantee you its the culprit.
     
  4. Apr 28, 2008 at 2:13 PM
    #4
    BLOCKADE

    BLOCKADE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Member:
    #4469
    Messages:
    198
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    TRD Off Road
    Weather Tech Floor Liners, Front Bed D-Rings...
    I already did.
     
  5. Apr 28, 2008 at 2:15 PM
    #5
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Lead, follow, or get the hell o Staff Member

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,351
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '13 Silverado ext cab
    oh, sorry,i missed that:eek:.
     
  6. Apr 28, 2008 at 2:53 PM
    #6
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,104
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    Sounds like a combo of temperature fluctuations and low air. Has it come back on since the night that you aired it up?
     
  7. Apr 28, 2008 at 7:22 PM
    #7
    BLOCKADE

    BLOCKADE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Member:
    #4469
    Messages:
    198
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    TRD Off Road
    Weather Tech Floor Liners, Front Bed D-Rings...
    I haven't had a single problem today. I'm mostly confused why after I reset it last night and the light went off, it came back on just two minutes later, and then wasn't on at all today.
     
  8. Apr 28, 2008 at 7:24 PM
    #8
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,104
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    damn gremlins. I'm never surprised what can happen with wireless communications.
     
  9. Apr 28, 2008 at 7:55 PM
    #9
    BLOCKADE

    BLOCKADE [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Member:
    #4469
    Messages:
    198
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    TRD Off Road
    Weather Tech Floor Liners, Front Bed D-Rings...
    would anyone know what frequency the TPMS are on? I guess it could have been some sort of interference, like from a bluetooth device or any number of other things.
     
To Top