1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Grinding/rubbing noise when turning.

Discussion in 'Performance and Tuning' started by andrew7940, Mar 11, 2014.

  1. Mar 11, 2014 at 4:29 AM
    #1
    andrew7940

    andrew7940 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Member:
    #57660
    Messages:
    130
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andrew
    Lousiville, KY & Charleston, WV
    Vehicle:
    06 DB CAB TRD Sport 6speed
    Kenwood DNX 573s, ICON lift kit with Dakars,
    Yesterday I was driving home from work and when I pulled into my parking spot I noticed a grinding type sound. So I backed out took it to the other end of my complex and did some tests to see if the tires might be hitting something or something was stuck. The noise stopped for awhile then I went to back into my spot and it did it again. I took it to toyota of Louisville where I had the 120k service done with both front and rear diffs also serviced in preparation for my move cross country. Since it was late the dealer tried to tell me that it wasn't making any noise and I needed to make an appointment. Thankfully a buddy was there who confirmed the noise when we backed it out. Then one of the techs also heard it when he came out. They couldn't figure out what was wrong last night so now I have to go back in today. I'm hoping it's not a wheel bearin or anything expensive since I ordered a lift kit recently that still hasn't arrived yet. Does anyone have an idea what this might be? It's an06 4x4 double cab 117k
     
  2. Mar 12, 2014 at 6:41 AM
    #2
    andrew7940

    andrew7940 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Member:
    #57660
    Messages:
    130
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andrew
    Lousiville, KY & Charleston, WV
    Vehicle:
    06 DB CAB TRD Sport 6speed
    Kenwood DNX 573s, ICON lift kit with Dakars,
    Thanks. I took it in yesterday to the dealer and they heard the same sound. It actually started to get worse when I pulled it in. They put the truck on the lift and checked everything but found no issues they said. They changed the differential fluid for front and rear again and that seems to have done the trick. I think that they didn't do it saturday or did something incorrectly. However, the truck hasn't made the same sound since. I'll try and see if it does it later today once I drive back to my place, hopefully this fixed it although I'm still a little nervous about what it could have been.
     
  3. Jul 29, 2014 at 12:20 PM
    #3
    Ryan21584

    Ryan21584 New Member

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Member:
    #134973
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    PA
    Vehicle:
    08 Toyota Tacoma TRD
    Hey Andrew, do you still have the noise?
     
  4. Nov 1, 2014 at 9:06 AM
    #4
    andrew7940

    andrew7940 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Member:
    #57660
    Messages:
    130
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andrew
    Lousiville, KY & Charleston, WV
    Vehicle:
    06 DB CAB TRD Sport 6speed
    Kenwood DNX 573s, ICON lift kit with Dakars,
    No man. They fixed it. They forgot to put the additive in the diffs
     
To Top