1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Halo led installation...

Discussion in 'Lighting' started by McJosh, May 19, 2010.

  1. May 19, 2010 at 5:24 PM
    #1
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Need help installing my new headlights. Has anyone done it? (successfully)
     
  2. May 19, 2010 at 5:37 PM
    #2
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,905
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
  3. May 19, 2010 at 7:15 PM
    #3
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Do you mind explaining to me how to do this? I see there's three sets of white and black cables.
     
  4. May 19, 2010 at 7:23 PM
    #4
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,905
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
    white is the power, black is the ground. tie into whatever line you want, whether it be the parking light or DTRL/signal line. i suggest the parking light circuit.
     
  5. May 19, 2010 at 7:31 PM
    #5
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    Don't let the multiple wires intimidate you. They're all positive or negative.
     
  6. May 19, 2010 at 8:19 PM
    #6
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Lol. I'll try! Hold on..
     
  7. May 20, 2010 at 7:31 AM
    #7
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    So I got them working! But when I turn the brights on, the LEDs and halos turn off. Is that normal since the brights need extra power?
     
  8. May 20, 2010 at 7:46 AM
    #8
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,905
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
    ^ you spliced them to the low beam wire and not the parking lights like i stated didnt you...;)
     
  9. May 20, 2010 at 7:46 AM
    #9
    tacomakid89

    tacomakid89 Awesome Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Member:
    #28017
    Messages:
    1,358
    Gender:
    Male
    First Name:
    William
    SoCal, CA
    Vehicle:
    2010 Black, 4x4, TRD Sport Tacoma
    Hard Wired GPS, Scan Guage II, URD Short Throw Shifter, AFE Pro Dry S Air Filter, LED Mag Lite on seat side,Tailgate Theft Prevention Mod, Removed Front License Plate, Tint Cover Over Rear License Plate, Removed Secondary Air Filter, 13" Shorty Antenna, 5% Tint Rear, 20% Tint Front, Bed Extender, TRD Cat Back Exhaust, Fog Light On Anytime Mod, Dual Halo Projection Headlights, Disabled Seatbelt Chime
    Did you get it man, I'd be more than happy to meet up with ya somewhere and help ya out but you're just too darn far away. lol
     
  10. May 20, 2010 at 8:28 AM
    #10
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Uhhh... Which one is the parking light? Everything is undoable.
     
  11. May 20, 2010 at 8:31 AM
    #11
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,905
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
    :facepalm: the bulb in the top corner of the OEM light.

    hint: all those lights are going off because you most likely tied into the lowbeam lead (the lowbeam does not have power when you flip on the brights)
     
  12. May 20, 2010 at 8:37 AM
    #12
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Oh.lol ok I'll try it when I get home. So they're supposed to stay on all the time right?
     
  13. May 20, 2010 at 8:41 AM
    #13
    yosh2000

    yosh2000 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Member:
    #2733
    Messages:
    2,905
    Gender:
    Male
    Denver, CO
    Vehicle:
    '05 4runner SR5 v8
    ^ again, you can wire them however you want, but if you wire them to the parking light, they will stay on whenever the parking lights are on (basically all the time the lights are on).

    obviously they work as wired now, so again, there are several ways to wire them...
     
  14. May 20, 2010 at 8:44 AM
    #14
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    What about when I put the HID kit on?
     
  15. May 20, 2010 at 8:57 AM
    #15
    flightcancled

    flightcancled Addicted

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Member:
    #30917
    Messages:
    1,470
    Gender:
    Male
    Syracuse NY/ Nantucket MA
    Camper top with racks, Custom fogs behind lower bumper. Interior LED lighting, Rock Lights, Hella 500s with upraged bulbs behind black billet grill, AAL, Front 5100s
    Nothing changes. You just pop the HIDs in.
     
  16. May 20, 2010 at 9:21 AM
    #16
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Ok cool. Thanks guys. I'll post pics when everything is done and painted.
     
  17. May 20, 2010 at 8:21 PM
    #17
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    My HID's flicker or make this wave(fire like) movement. Is this normal or did I mess everything up?
     
  18. May 20, 2010 at 8:23 PM
    #18
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    You sure you are not on something?
     
  19. May 20, 2010 at 8:26 PM
    #19
    McJosh

    McJosh [OP] avidoffroad.com

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Member:
    #18621
    Messages:
    3,432
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Chandler
    Vehicle:
    2005 Reg. Cab 5 lug Tacoma
    Pioneer AVH-p2300DVD, 12" Memphis sub and Alpine MRP-M650 amp, 32" BFG AT tires and KMC wheels, tinted windows, satoshi grille w/ stainless steel mesh, Avid front & rear tube bumpers, Cobra wx75 CB with 3' firestik, GaragePro bucket seats, FlowMaster 40 series, aFe CAI, Black head lights, LoJack and Autopage alarm installed, Avid sliders.
    Lol no. It's not too bad but I noticed they aren't still.
     
To Top