1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Having problem with my bluetooth phone calls

Discussion in 'Audio & Video' started by Ernesto4, Nov 5, 2013.

  1. Nov 5, 2013 at 1:23 AM
    #1
    Ernesto4

    Ernesto4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Member:
    #77002
    Messages:
    284
    Gender:
    Male
    North Hollywood
    Vehicle:
    15 Tacoma access cab 5 lug SR5
    so i installed a JVC AV70BT headunit on my car and EVERYTIME i make/receive calls the person on the other line says they cant hear me or they hear me all staticky . i am using an iphone 5s and i a have already turned the audio all the way up on the mic nd still nothing. Could it be the mic isnt working the way its supposed or perhaps maybe the wiring could be wrong? When i first installed the headunit i was able to make phone calls with no problems for a few days but then it just stopped working properly. any suggestions?
     
  2. Nov 7, 2013 at 12:10 PM
    #2
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    18,579
    Gender:
    Male
    Az
    Where is your mic located? People say mine sounds bad when the windows are down. I have it on the gauge cluster.
     
  3. Nov 7, 2013 at 1:11 PM
    #3
    Ernesto4

    Ernesto4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Member:
    #77002
    Messages:
    284
    Gender:
    Male
    North Hollywood
    Vehicle:
    15 Tacoma access cab 5 lug SR5
    I mounted on the top of the steering wheel. In front of the speedometer. I was thinking maybe it might be a faulty mic? Or maybe my ground wire is connected wrong? Idk it just bums me out that I can't take full advantage of my HeadUnit.
     
  4. Nov 7, 2013 at 2:19 PM
    #4
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    18,579
    Gender:
    Male
    Az
    If your ground on the HU was bad you'd have bigger issues then your BT calls sounding bad.

    Try a new mic if you can find one. I've noticed most aftermarket HU's don't sound as good with bluetooth calls vs the stock setup. But its worth trying a new mic.

    If someone did the install for you, take it back and ask them what's up.
     
  5. Nov 9, 2013 at 8:17 AM
    #5
    Madjik_Man

    Madjik_Man The Rembrandt of Rattle Can

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Member:
    #26893
    Messages:
    16,477
    Gender:
    Male
    Boulder County
    Vehicle:
    1998 Ext Cab 3.4 4x4 TRD 5MT
    2004 DC 3.4 4x4 TRD
    What mic do you have?

    The one Crutchfield originally sent with my JVC head unit (JVC KD-X50BT) was completely worthless. Everyone complained on the other end of the conversation.

    I called Crutchfield back and they sent me the Sony mic they have for free.

    No more complaints everyone says it sounds fine. I have the mic mounted on my driver's side visor near the A-pillar.

    Pretty sure this is the model microphone I have: http://www.amazon.com/Sony-XAMC10-E...External+Microphone+Sony+Bluetooth+Car+Stereo
     
    Last edited: Nov 9, 2013

Products Discussed in

To Top