1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

heater issues

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Christopher, Feb 9, 2010.

  1. Feb 9, 2010 at 10:26 PM
    #1
    Christopher

    Christopher [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Member:
    #19436
    Messages:
    206
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Alabama
    Vehicle:
    07 DCSB 4x4 TRD Sport
    Okay I have a 2007 doublecab 4wd with 64k miles. Bought it last July used and the heater will not work well at all on high. I noticed this when the temperature has got below 30. It works okay on the 3 other speeds. I took it to get it fixed the guy says it has a service bulletin on it which might also be a recall. I went to Toyota and no recall. Anyone else having this issue or know how to fix it? Oh yeah it does work on high when the temp knob is turned to about 3/4 way but no heat. You can hear the vent closing when turning the temp knob past 3/4.
     
  2. Feb 10, 2010 at 6:01 PM
    #2
    Christopher

    Christopher [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Member:
    #19436
    Messages:
    206
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Alabama
    Vehicle:
    07 DCSB 4x4 TRD Sport
    no one having this problem?
     
  3. Feb 12, 2010 at 5:24 PM
    #3
    brad07

    brad07 Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Member:
    #18396
    Messages:
    15
    Gender:
    Male
    KY
    Vehicle:
    07 Tacoma SR5
    stock
    mine started doing that today no heat at all postions, don't really know what the problem is
     
  4. Feb 12, 2010 at 5:28 PM
    #4
    skistoy

    skistoy Make mine a Double!

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Member:
    #19356
    Messages:
    2,006
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Western New York
    Vehicle:
    09 4X4 SR5 BSP Double Taco
    Rear Spring TSB,Billy 5100@.85,Bull bar,Nerfbar,Painted Grill,Painted Rims,Bed D-rings,Compustar Starter,Goodyear Duratrac's,Transmission TSB,Brake Overide
    need to look up tsb 0072-09 Decreased air volume from hvac vents
     
  5. Feb 12, 2010 at 5:36 PM
    #5
    05Moose

    05Moose Middle-Aged Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Member:
    #29613
    Messages:
    2,535
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jim
    In the snow (NorCal)
    Vehicle:
    '05 4x4 DC LB SR5 #8 (LSD, Tow Pkg)
    '05 4x4 DC LB SR5 (LSD & Tow Pkg), Timbrens, AAL, 5100s (.85), Owned: 12/3/04 Mods: Fog, Map/Dome Light, Illuminated 4wd Switch, Washable Cabin Air Filter
    Beat me to it.:D That would be the one you're all describing.
     
  6. Feb 12, 2010 at 5:38 PM
    #6
    Snipe

    Snipe Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Member:
    #12421
    Messages:
    1,150
    Gender:
    Male
    Pacific NW
    Vehicle:
    08 TRD Off Road
  7. Feb 13, 2010 at 5:18 PM
    #7
    Christopher

    Christopher [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Member:
    #19436
    Messages:
    206
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Alabama
    Vehicle:
    07 DCSB 4x4 TRD Sport
    wow this is really involved.. my thinks Toyota should replace it.. but i am out of my 36K warranty. Thanks to you guys for the help!!!
     
To Top