1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help/Advice needed - Raptor Lights randomly turning on

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by gharris767, Aug 19, 2020.

  1. Aug 19, 2020 at 12:29 PM
    #1
    gharris767

    gharris767 [OP] Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Member:
    #297890
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    McAllen, Texas
    Vehicle:
    2015 Tacoma TRD Sport 4WD
    285/75/17 KO2's, GoRhino Bullbar & Steps
    I have a 2015 Tacoma, replaced the grill with raptor style and added raptor lights. Wired the ground for raptor lights to ground and the hot to switch 2 on the SP-9100. I am having a couple of issues, appreciate any feedback from this knowledge bank

    1) the raptor lights will randomly turn on for about 3-5 minutes. I am guessing there is a power check somewhere the electrical system that actives them, but no idea if it would be something in the factory system or the switch pro system. Has anyone had this happen? Concern would be that battery gets worn down (even though it is low drain and SP-9100 has a cutoff fails safe).

    2) I cannot figure out how to setup the SP-9100 to turn on the raptor lights with the marker lights. Right now I have them based on a memory function returning them to state they were last in when the vehicle was powered on.

    3) When i originally wired the raptor lights I had the hot going to a piggyback fuse on the low beam fuse. Within a couple months the driver's low beam on my new Spyder headlights burned out. So I wired hot to the SP-9100 and replaced headlights with new Spyders. Within a couple of months the drivers low beam went out again, so replaced lights with original factory headlights. So far so good but it has only been a couple of weeks. Not sure if the issue is likely with the Spyder lights (I know there are several bad reviews of them) or the wiring setup.

    grill.jpg
     
  2. Aug 24, 2020 at 12:47 PM
    #2
    gharris767

    gharris767 [OP] Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Member:
    #297890
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    McAllen, Texas
    Vehicle:
    2015 Tacoma TRD Sport 4WD
    285/75/17 KO2's, GoRhino Bullbar & Steps
    crickets....
     
  3. Aug 24, 2020 at 12:56 PM
    #3
    Anton338

    Anton338 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Member:
    #44454
    Messages:
    150
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anton
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 TRD Off-Road DCSB
    Remote Start, LED Turn Signals, U Bolt Flip Kit with Wheelers Bumpstops, RokBlokz Mudflaps, Front Camera, TRD Pro Skid Plate, Fumoto Valve, Hard Wired Dash Camera, Oil Catch Can
    Idk, man, you're using a $600 black box to do your lights control. Sounds like you should be calling their customer service instead. I'd opt for custom switches and relays next time.
     
  4. Nov 23, 2020 at 4:56 PM
    #4
    WipfA

    WipfA New Member

    Joined:
    Oct 30, 2020
    Member:
    #345319
    Messages:
    1
    I recently installed some too and just noticed the same issue. The lights will turn on randomly while the truck is off. Has anybody else had this issue and figured out a solution.
     
  5. Nov 23, 2020 at 5:18 PM
    #5
    gharris767

    gharris767 [OP] Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Member:
    #297890
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    McAllen, Texas
    Vehicle:
    2015 Tacoma TRD Sport 4WD
    285/75/17 KO2's, GoRhino Bullbar & Steps
    I have not found the solution yet. I have a co-worker with same issue. Lights installed normal, no switch-pro or spod involved.
     
  6. Nov 23, 2020 at 6:05 PM
    #6
    lukefndavis

    lukefndavis Well-Known Member

    Joined:
    Oct 1, 2020
    Member:
    #342517
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    First Name:
    luke
    Vehicle:
    2012 TRD Sport DCLB
    Gotta be a faulty connection
     
  7. Nov 24, 2020 at 5:18 AM
    #7
    caribe makaira

    caribe makaira Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Member:
    #51121
    Messages:
    5,323
    Gender:
    Male
    Caribbean, Puerto Rico
    Vehicle:
    05 PreRunner TRD Offroad AutoTrans
    Hood Struts, My version Fogs always ON, Map & Overhead Light Mod,
    OP, what source is the ignition tap for the SP on your vehicle? (Where is it tapped into)#12

    upload_2020-11-24_9-37-44.jpg
     
    Last edited: Nov 24, 2020
    JohnT43 and NavyDiver72 like this.
  8. Dec 7, 2020 at 3:11 PM
    #8
    AvariceCLT

    AvariceCLT New Member

    Joined:
    Dec 7, 2020
    Member:
    #348944
    Messages:
    1
    Vehicle:
    2016 Tacoma
    morimoto headlights and fog lights
    I have a 2016 Tacoma and installed the Morimoto LED head lights and fog lights. I'm sitting in my office and my daytime running lights just switched on and won't cut off. I've unlocked and locked the truck with my remote and still nothing. Sometimes it does this for a few seconds, sometimes for several minutes. Not cool after spending $1k+ on new lighting. I followed the Morimoto install directions to the T.
     
    ajstoys26 and Island Cruiser like this.
  9. Dec 7, 2020 at 5:18 PM
    #9
    TegoTaco

    TegoTaco Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Member:
    #198555
    Messages:
    4,173
    Gender:
    Male
    Ontario, Canada
    Vehicle:
    2013 Super White Tacoma DCLB TRD SPORT
    I tapped my Raptor lights to my corner lights on the headlights.
     
  10. Feb 2, 2021 at 5:26 PM
    #10
    ajstoys26

    ajstoys26 New Member

    Joined:
    Dec 4, 2016
    Member:
    #204023
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Vehicle:
    2016 DC TRD Sport
    I have the same issue. Can't figure it out.
     
  11. Feb 2, 2021 at 6:04 PM
    #11
    Knute

    Knute Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2020
    Member:
    #337515
    Messages:
    2,312
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    '06 4.0L Tacoma TRD Sport
    Stock, 4WD, Access Cab, White,
    Simple solution.

    Remove the lights. Then re-install.

    Mind the integrity of the connections.
     
    6 gearT444E likes this.
  12. Feb 3, 2021 at 7:34 AM
    #12
    TheDuke427

    TheDuke427 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2017
    Member:
    #213109
    Messages:
    56
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Los Angeles
    Vehicle:
    2014 TRD Sport DCSB 4x4
    Are you using Switch Pros or are you tapped into an add-a-fuse? If add-a-fuse, which fuse did you tap? I'm guessing the EFI fuse in the engine bay, which turns on every 4 hours or so.
     

Products Discussed in

To Top