1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help please!

Discussion in 'Technical Chat' started by TRD01GT, Oct 18, 2010.

  1. Oct 18, 2010 at 4:40 PM
    #1
    TRD01GT

    TRD01GT [OP] New Member

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Member:
    #44871
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roman
    The Swamp
    Hi, I'm new here. I'm not a Tacoma owner, but I work on cars and ran into a problem today when working with my buddy on his truck. We replaced the timing belt, cam seals, crank seal, all accessory belts and the water pump, and now we've got a loud knocking noise when the truck is in gear, foot on brake, accessories on - A/C, headlights, etc.
    Bummed out by this, took everything back apart, but found no problems, everything is to spec, tight clean, nice and dandy. We noticed that when the truck is not in gear and loads are off, the knock isn't there. We started removing belts one by one and it seems that the knock isn't there when P/S belt is off, but as soon as we put tension on that belt, the knock is back, sounds like its coming from behind the Crank pulley. If this sounds familiar to anyone please advise, appreciate it...

    Truck: 2003 Tacoma Pre-Runner, 3.4 5VZ-FE
     
To Top