1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help! Tire issue!

Discussion in 'Wheels & Tires' started by Marylin07, Mar 23, 2011.

  1. Mar 23, 2011 at 6:24 PM
    #1
    Marylin07

    Marylin07 [OP] New Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Member:
    #53585
    Messages:
    1
    Gender:
    Female
    Texas
    Vehicle:
    07 Prerunner
    I have a 2007 Prerunner 4x2. I bought it in the begining of 2009 used with 30,000 miles. The previous owner had made several modifications to the truck, including the tires. It has 265/50/20 all the way around. I have a squeal turning hard to the left or right (and horrible turning radius) , I took it in for an alignment today and was informed that my shocks, struts, and rack & pinion need to be replaced. There is no lift on the truck. Are the issues coming from the tires??

    The truck barely has 56,900 and when they aligned today they max out the left chamber and still couldn't get it perfect. Any suggestions would be appreciated!
     
  2. Mar 24, 2011 at 6:39 AM
    #2
    KPT

    KPT sees what you did there.

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Member:
    #22227
    Messages:
    32,339
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 Prerunner
    Katskin leather interior, Satoshi grille, Bilstein 5100's @ 1.75, rear leaf TSB, magnaflow exhaust, 18x9 BBS RW's, 275/65/18 Nitto TG's, black headlights, black taillights, Hella Supertones, weathertechs, EFX tri-fold tonneau, n-Fab steps
    That tires size should fit with problem, so I'd say your issues are unrelated to the tires.....Are you sure it does not have a lift? Can you post some pics of the front suspension?
     
To Top