1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help white smoke coming out of exhaust!

Discussion in 'Performance and Tuning' started by john3:16, Nov 8, 2008.

  1. Nov 8, 2008 at 11:57 PM
    #1
    john3:16

    john3:16 [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Member:
    #271
    Messages:
    36
    simi valley
    Vehicle:
    06 Double Cab TRD OFF ROAD 4x4 Debadged
    TRD Catback Exhaust, TRD Cold Air Intake, Eclipse AVN 6620
    so i just installed my doug thorley long tube headers with the URD y-pipe and im getting an odd amount of white smoke coming out of the end of the exhaust... could any body diagnose my problem? i had no problems previous to the install and it i understand that ill smell the difference cause of removing the cats... help please
     
  2. Nov 9, 2008 at 4:10 AM
    #2
    TicTacOma

    TicTacOma UnderWater Monopoly Champion

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Member:
    #3840
    Messages:
    1,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anastatia Beaverhausen
    Columbia,SC
    Vehicle:
    I'm Thinking...Oh Yeah...An FJ
    It's all in my head at the moment...
    Is the "white smoke" sweet smelling? Could be coolant. Do you know if the headers and pipes are shipped "pickled"? Meaning that they are oil coated to prevent corrosion while sitting in stock/shipping.

    That's it from me....
     
  3. Nov 9, 2008 at 5:03 AM
    #3
    AUDITECH

    AUDITECH Carolina Alliance: LAZY DIVISION

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Member:
    #875
    Messages:
    840
    charlotte nc
    Vehicle:
    07 double cab prerunner
    none
    Was the white smoke on start up or all the time even after it reached operating temp. what was the out side temp at the time.
     
  4. Nov 9, 2008 at 5:52 AM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,968
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    X2.
     
  5. Nov 9, 2008 at 7:28 AM
    #5
    TicTacOma

    TicTacOma UnderWater Monopoly Champion

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Member:
    #3840
    Messages:
    1,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anastatia Beaverhausen
    Columbia,SC
    Vehicle:
    I'm Thinking...Oh Yeah...An FJ
    It's all in my head at the moment...
    Don'tcha love it when we post in harmonyredguy dancing.gif.....
     
  6. Nov 9, 2008 at 7:41 AM
    #6
    neontrail

    neontrail ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Member:
    #5844
    Messages:
    10,135
    Gender:
    Male
    Idaho
    Vehicle:
    2004 NISSAN XTERRA XE/SE
    De-badged, Tint 20%, Blue 48 LED dome-light, .......
    i have no idea what this thread is about... I came in here and all i saw was this



    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    GOOD MORNING to you too!!!!!
     
  7. Nov 9, 2008 at 3:15 PM
    #7
    john3:16

    john3:16 [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Member:
    #271
    Messages:
    36
    simi valley
    Vehicle:
    06 Double Cab TRD OFF ROAD 4x4 Debadged
    TRD Catback Exhaust, TRD Cold Air Intake, Eclipse AVN 6620
    the temp was around low to mid 70's white smoke was still there when it was at operating temp. and i think it may have been pickled but not sure... ive been driving it around and im not too sure if the white smoke is still there... im thinking that its the header gaskets i tried reusing them from the stock gasket but i shall be replacing them this week
     
  8. Nov 9, 2008 at 3:46 PM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,968
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Can you have someone follow you in another vehicle? Sounds like it may just be steam, or some kind of burn off from the exhaust.
     
  9. Nov 9, 2008 at 5:12 PM
    #9
    john3:16

    john3:16 [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Member:
    #271
    Messages:
    36
    simi valley
    Vehicle:
    06 Double Cab TRD OFF ROAD 4x4 Debadged
    TRD Catback Exhaust, TRD Cold Air Intake, Eclipse AVN 6620
    so i was driving it today and it didnt seem like it was smoking too much, im thinking that it might just be steam, however is that normal when installing the long tubes? does anyone else have problems like this?
     
  10. Nov 9, 2008 at 5:32 PM
    #10
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,968
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    I havent installed the long tubes on a second gen yet, but Im sure its just some oil burning off in the header. My NWOR header did this after I installed it. Check to make sure it doesnt continue. If it does, you may have a different issue.
     
  11. Nov 9, 2008 at 7:02 PM
    #11
    john3:16

    john3:16 [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Member:
    #271
    Messages:
    36
    simi valley
    Vehicle:
    06 Double Cab TRD OFF ROAD 4x4 Debadged
    TRD Catback Exhaust, TRD Cold Air Intake, Eclipse AVN 6620
    yeah so im gonna replace some gaskets and ill see what the verdict is...
     
To Top