1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help with upper ball joints

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by guinness, Jun 30, 2015.

  1. Jun 30, 2015 at 4:12 PM
    #1
    guinness

    guinness [OP] Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Member:
    #95509
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    So Ive replaced both the driver and passenger side ball joints twice so far. They seat properly, the boot is fully on facing the right direction, and it is tightened to spec. But for some reason the ball joint will not hold grease for more than a couple hours or until I drive somewhere. It vibrates when I come to a stop or slow down from 40ish mph and I feel its getting worse. Any one had this problem, or have any info that could help me figure out why this is happening. Both sides are failing, Replaced with MOOG K90255 upper ball joint both times. 1995 DLX v6 3.4 4x4.
    Thanks,
     
  2. Jun 30, 2015 at 4:14 PM
    #2
    doyouevenprerun

    doyouevenprerun Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2015
    Member:
    #152207
    Messages:
    1,398
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake from state farm
    Gilbert, AZ
    Vehicle:
    02 TuRD
    just got a simple lift on her
    is the grease coming out of the boot?
    how do you know its not holding grease?

    just curious :)
     
  3. Jun 30, 2015 at 4:17 PM
    #3
    guinness

    guinness [OP] Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Member:
    #95509
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    Yes. it leaks out from the bottom of the boot on both sides after sitting for about an hour, or if I drive somewhere.
     
  4. Jun 30, 2015 at 5:58 PM
    #4
    keakar

    keakar Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2014
    Member:
    #139537
    Messages:
    5,259
    Gender:
    Male
    First Name:
    karl
    louisiana
    Vehicle:
    2006 4runner sport 4.7L V8 (white)
    used to have - 99 2.4L I4 5 lug & 04 prerunner v6
    moog is pure crap and the boots never seal

    replace with oem ball joints and your done, you don't save any money buying aftermarket crap because as you see they don't last and now you have to replace them again
     
  5. Jun 30, 2015 at 8:58 PM
    #5
    Rschap

    Rschap Active Member

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Member:
    #107358
    Messages:
    40
    Gender:
    Male
    First Name:
    Randall
    Grand Junction
    Vehicle:
    98 4X4 Limited
    How are the control arm bushings? Also check the tie rods. The only other thing I can think of is, what kind of grease are you using?

    I have had nothing but good luck with Moog parts.
     
  6. Jul 1, 2015 at 12:17 AM
    #6
    Wyoming09

    Wyoming09 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Member:
    #153833
    Messages:
    13,254
    Gender:
    Male
    New Tripoli Pa
    Vehicle:
    2000 Work truck 5 speed 4x4 3.4
    Super Springs
    Go Toyota and be done .

    Sure more expensive to start but great piece of mind.

    In the past Moog used to be the aftermarket go to suspension and steering parts no longer!!!
     

Products Discussed in

To Top