1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

HID from Slims - Driver side will not turn on

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Madchild, Nov 20, 2014.

  1. Nov 20, 2014 at 9:18 AM
    #1
    Madchild

    Madchild [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Member:
    #14386
    Messages:
    76
    Gender:
    Male
    Bloomington MN
    Slim's HID, Tonnau Cover
    Has anyone experience this with their HIDs from Slim?

    The left headlight would sometimes come on and most of the time it would not turn on. Before when I turn the car on the headlight would not turn on. When I shut it off and then turn it on again, the light would come on.

    During the winter the symptoms seems to happen more often than it did in the summer.

    This only happens to the left (driver side) headlights.
    I swapped ballast, bulbs, and re-installed everything. The symptoms still occurs only on the driver side.
     
  2. Nov 20, 2014 at 9:19 AM
    #2
    xtyfighterx

    xtyfighterx Master Shredder

    Joined:
    May 16, 2013
    Member:
    #104293
    Messages:
    1,837
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ty
    CDA Idaho/ Deadhorse Ak
    Vehicle:
    09 DC SW TRD OR/ 2015 tundra CM off road sr5
    3in lift, 5100s front and rear, OME 887 springs 2in aal, 285 75 16 Duratracs, mb 352 black wheels, white sport grill, derp'd lower valance, derp'd front toyota emblem white, tinted windows, tinted tail lights, trd shorty antenna, trd hitch cover, trd valve stem caps, trd neoprene covers, trd all weather floor mats, kenwood double din, stampede window visors, flyzeye interior leds, anytime fog light mod, flashlight mod, kool vue intake, LED dome light, Lund bug shield, TRD shift knob,front mud flaps removed, Debadged, truxedo roll up bed cover, led fog light bulbs, led parking light bulbs, led dtrls bulbs, led headlight bulbs, led back up light bulbs, led license plate bulbs, tinted license plate covers, 18" magnaflow muffler, 32in ebay, light bar, coverking neoprene resr seat cover, oem trd skid plate, trd decal on center caps, oem trd exhaust tip, blacked out pinch welds, color matched mirror covers.
    How are the connections maybe clean them and inspect them
     
  3. Nov 20, 2014 at 9:23 AM
    #3
    snowgod06

    snowgod06 UG legend wannabe

    Joined:
    Apr 26, 2009
    Member:
    #16454
    Messages:
    5,565
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rob
    A farm field, OREGON
    Vehicle:
    06 Access Cab
    crap bolted and welded together....
    If you swapped a ballast and it did the same, swapped bulbs and it did the same. I'd expect their to be a connection problem somewhere. Double check all that jazz and should solve the problem.
     
  4. Nov 20, 2014 at 9:26 AM
    #4
    Yota Bird

    Yota Bird Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2014
    Member:
    #139378
    Messages:
    40
    Gender:
    Male
    First Name:
    Johnathan
    North Carolina
    Vehicle:
    99 White Prerunner 2.7L
    6K HIDs,6K LED Foglights,Magna Flow Hi-Flo Cat,Flowmaster 40,Tinted Brake Lights,Clear Corner and Turn Light Housings
    Try plugging the plugs in backwards...that works for me when I have people saying there HIDs wont turn on
     
  5. Nov 20, 2014 at 9:40 AM
    #5
    Capt. Obvious

    Capt. Obvious Fearless Keyboard Warrior

    Joined:
    Aug 4, 2014
    Member:
    #135396
    Messages:
    1,589
    Gender:
    Male
    First Name:
    Darrick
    Seattle
    Vehicle:
    '12 DCLB TRD
    6" body lift, LEDs errwhere, Jesus mural on the hood
    Sounds like you're powering the ballasts with the factory headlight harness. This is the wrong way to do it. The wire is too small of a gauge and the path is too long, causing voltage drops that are enough to prevent the ballast from firing.

    You need one of these: http://www.ebay.com/itm/Xenon-HID-C...Parts_Accessories&hash=item3cd58c6e31&vxp=mtr

    It's plug and play and will take about half an hour to install.

    Additionally, I'm guessing you have drop-in HIDs in your factory halogen housings. Do yourself and the rest of the world a favor and do a proper projector conversion. You are blinding oncoming traffic, and any "improvement" in light output you get from the headlights is coming at the expense of those around you. Don't be an asshole, do it right.
     
  6. Nov 20, 2014 at 10:27 AM
    #6
    Madchild

    Madchild [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Member:
    #14386
    Messages:
    76
    Gender:
    Male
    Bloomington MN
    Slim's HID, Tonnau Cover
    This is the Group Buy kit from Slims on this website. The kit came with a similiar harness that's in the ebay link.

    Yota Bird what do you mean pluging it in backwards?
     
  7. Nov 20, 2014 at 11:46 AM
    #7
    itzyoboipaul

    itzyoboipaul Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Member:
    #108518
    Messages:
    2,296
    Gender:
    Male
    First Name:
    Paul
    PFville, TX
    Vehicle:
    2020 DBSC 2.7L SR
    17" Vision 398 Manx Wheels, 265/70R17 Falken Wildpeak AT3W tires
    i dont have a kit from Slim but I do have a full HID projector retrofit. I had that issue before and found out that TRS re designed their ballasts and the ignitor inside the ballast are defective.. it doesnt give enough spark when it gets cold. so like you, i had to turn it on and off twice for it to stay on. so to me it sounds like a ballast issue...try switching the ballasts

    how did i fix my issue? upgraded to OEM Denso ballast
     
    Last edited: Nov 20, 2014
  8. Nov 20, 2014 at 11:47 AM
    #8
    Large

    Large Red

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Member:
    #63268
    Messages:
    22,377
    Gender:
    Male
    Ditch them and put your OEMs back in.
     
  9. Nov 21, 2014 at 8:21 AM
    #9
    Yota Bird

    Yota Bird Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2014
    Member:
    #139378
    Messages:
    40
    Gender:
    Male
    First Name:
    Johnathan
    North Carolina
    Vehicle:
    99 White Prerunner 2.7L
    6K HIDs,6K LED Foglights,Magna Flow Hi-Flo Cat,Flowmaster 40,Tinted Brake Lights,Clear Corner and Turn Light Housings
    Plug the connectors in the opposite way, like upside down, flip them
     

Products Discussed in

To Top