1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Hid retrofit help

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by brian.gonz, Sep 21, 2020.

  1. Sep 21, 2020 at 5:55 PM
    #1
    brian.gonz

    brian.gonz [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Member:
    #273835
    Messages:
    575
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Manor, Texas
    Vehicle:
    Supercharged 2012 TRD Sport DC
    TRD Supercharger, Relentless Fab Stingray, TRD Pro Wheels, BFG, AMP Research Runners.
    So i bought my truck with retros which I dont know much about. Anyways a bulb went out so I got new ones. Tried connecting it and it wont light up? I tested the ballast and igniter and new bulbs on the working side and all 3 things work. Just not on the passenger side. Any tips on the next thing to test or do because I'm stuck I dont want to mess anything up and have to buy more parts than needed. Thanks in advance.
     
  2. Sep 21, 2020 at 6:07 PM
    #2
    Asianguywithatruk

    Asianguywithatruk Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Member:
    #95517
    Messages:
    603
    Gender:
    Male
    CenCal
    Vehicle:
    05 taco DCSB
    King RR coilovers Ironman leaf springs 17" scs sr8 jet black 285 75 17 Yokohama geolandar Demello front bumper Brute force rear bumper
    Swap ballast. See if that work then report back.

    *** after reading your post again. It sound like you moved the ballast, bulb and igniter from the non working passenger side to the driver side. This happen to me before and it was the controller that was bad. It’s a $35 dollar part you can get from Amazon.
     
    Last edited: Sep 22, 2020
  3. Sep 21, 2020 at 6:25 PM
    #3
    TnShooter

    TnShooter The TacomaWorld Stray

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Member:
    #42625
    Messages:
    18,495
    Gender:
    Male
    First Name:
    Deogee
    Vehicle:
    07' TRD Off-Road, Auto
    STOCK
    Have you checked the fuse(s)
    There is one for each side (Right and Left / High and Low)
     
  4. Sep 21, 2020 at 6:48 PM
    #4
    brian.gonz

    brian.gonz [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Member:
    #273835
    Messages:
    575
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Manor, Texas
    Vehicle:
    Supercharged 2012 TRD Sport DC
    TRD Supercharger, Relentless Fab Stingray, TRD Pro Wheels, BFG, AMP Research Runners.
    Didnt check the fuses I will check that tomorrow and update my findings
     
    TnShooter likes this.
  5. Sep 22, 2020 at 8:50 AM
    #5
    Skynet Surfer

    Skynet Surfer Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Member:
    #202630
    Messages:
    289
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dis
    Vehicle:
    15 DC v6 SR
    Hood struts Weathertech floor mats Roll n lock bed cover With custom Yakima rack over the bed Poploc tail gate Bed mat Retrofit source led fog lights Hitch and or 4 pin wiring Or just random small crap!
    Take a picture of the hid kit
     
  6. Sep 22, 2020 at 4:26 PM
    #6
    brian.gonz

    brian.gonz [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Member:
    #273835
    Messages:
    575
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Manor, Texas
    Vehicle:
    Supercharged 2012 TRD Sport DC
    TRD Supercharger, Relentless Fab Stingray, TRD Pro Wheels, BFG, AMP Research Runners.
    So I checked the fuses they are good. Checked for any disconnected wires or frayed wires that could cause a short and didnt see any. I'm stumped. Unless like @Asianguywithatruk said the controller is messed up and causing only one side to go out
     

Products Discussed in

To Top