1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

high beam issue

Discussion in 'Lighting' started by HolyReptar, Mar 25, 2012.

  1. Mar 25, 2012 at 4:01 PM
    #1
    HolyReptar

    HolyReptar [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Member:
    #71259
    Messages:
    971
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bry
    Ventura
    Vehicle:
    11 TRD Sport 4x4
    So I just noticed this today after a decent rain.
    My high beams are on constantly whether or not the switch is on.

    They don't flip. Can't figure out whats going on.

    They were working fine yesterday/last night.

    Wondering if I should pull the HiDs and see if that fixes it, anyone have any thoughts?
     
  2. Mar 25, 2012 at 6:22 PM
    #2
    Hii

    Hii Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Member:
    #70286
    Messages:
    218
    Gender:
    Male
    Try putting one of your stock bulbs in and see if the issue still exists
     
  3. Mar 25, 2012 at 8:40 PM
    #3
    joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,061
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    X2

    It was awhile ago, but this happened to someone else that still had stock lights. He tapped the dimmer (?) relay in the underhood box with a screwdriver handle and it fixed it. Stuck relay contacts.
     
  4. Mar 26, 2012 at 2:38 AM
    #4
    greenmonstah

    greenmonstah The greenmonstah

    Joined:
    Oct 2, 2011
    Member:
    #64495
    Messages:
    387
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    Maine
    Vehicle:
    2010 Black & Green
    18's projector headlight hid 10k fogs smoked out hid 10k LED's everywhere
    I have had relays go bad and with the water in the air the water will get into the ballast, if they are cheep ones they will stay on or turn on randomly due to the poor seal. when its dry out take it all apart and dry/clean the connections then put it back together and make sure the connections are sealed and tight. after that i have no clue.
     
  5. Mar 26, 2012 at 8:51 AM
    #5
    HolyReptar

    HolyReptar [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Member:
    #71259
    Messages:
    971
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bry
    Ventura
    Vehicle:
    11 TRD Sport 4x4
    So last night I went to pull them out and the High Beam issue was gone, however today on the way to work its right back to where it was. Going to pull them out after work and see if this happens with the regular bulbs....

    I know I should retro before HIDs but they're sooo pretty and not really blueeeee=P

    DJMtuning HID kit, bad reviews with customer service but I haven't had many complaints about the kit.
     
  6. Mar 26, 2012 at 9:15 AM
    #6
    TrdSurgie

    TrdSurgie revised

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Member:
    #73132
    Messages:
    3,335
    Gender:
    Male
    SoCal
    Rear leaf spring tsb 5000 miles, w ac fan 26k miles, windshield creaking 28k miles- not warranty. Bad upper idler pulleys 32k miles- not warranty, Toyota Quality!

    Hids in reflectors are stupid ugly. Can't complain at you while youre driving
     
To Top