1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

how to select an aux channel oem radio

Discussion in 'Audio & Video' started by esimmons, Mar 22, 2011.

  1. Mar 22, 2011 at 7:02 PM
    #1
    esimmons

    esimmons [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Member:
    #48373
    Messages:
    151
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    Kannapolis, NC
    Vehicle:
    2007 PreRunner
    Nerf Bars, Bull Bar
    hey guys i got an aux in adapter (fits in 12 pin connector) how can i select my aux channel?


    [​IMG]
     
  2. Mar 22, 2011 at 7:17 PM
    #2
    gjbonner

    gjbonner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Member:
    #10420
    Messages:
    1,289
    Gender:
    Male
    First Name:
    Guy
    Northern Idaho
    Vehicle:
    07 Tacoma Off Road TRD
    Rhino Lined exterior,Fab Tech 6", 1.25" SpiderTrax spacers, Wheels painted Rustoleum Hammered Black, All Pro front plate bumper, Warn 9.5 ti winch, BHLM, Cig lighter constant on, Door beep toggle switch, Locker mod, Lock/unlock beeper Mod, Rear tailights smoked, 750w inverter with the outlets and on/off switch wired to rear of the console, Blacked out badges, blacked out rear bumper.
    where did you get it? i would like to know what you are using...
     
  3. Mar 23, 2011 at 10:00 AM
    #3
    pyrite_taco

    pyrite_taco Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Member:
    #22012
    Messages:
    21
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brad
    south jersey
    Vehicle:
    2010 Pyrite DC TRD Sport JBL
    your radio looks slightly different than mine, but mine requires the 3.5mm headphone jack to be plugged into the port in the dash before it will cycle to the AUX setting. oh and my CD button is CD/AUX
     
  4. Mar 23, 2011 at 10:03 AM
    #4
    pudge151

    pudge151 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34558
    Messages:
    2,418
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    Connecticut
    Vehicle:
    08 TRD Sport
    5100's @ .85, Custom Grill, Debadged, Bestop Supertop, BHLM, DDM 4500k HID heads, Nokya 2500k fogs, LED interior lights, Weathertech Mats...
    should be the disc button. on my OEM 6 DIsc non JBL, i select disc 8 or 9 or something like that
     
  5. Mar 23, 2011 at 10:10 AM
    #5
    MJonAgs32

    MJonAgs32 asphinctersayswhat?

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Member:
    #15949
    Messages:
    9,211
    Gender:
    Male
    First Name:
    MJ
    Union City, CA (SF Bay Area)
    Vehicle:
    07 Mid-Travel 4x4 DCSB 6spd
    check out my build
    just press DISC twice. And then if you want to flip between your CD player and whatever is hooked up to the 12-pin harness in the back, just press DISC again.
     
  6. Mar 23, 2011 at 10:13 AM
    #6
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,266
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    If it is the stock AUX input you need to have something plugged in then you hit the DISC button.
     
  7. Mar 23, 2011 at 12:52 PM
    #7
    esimmons

    esimmons [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Member:
    #48373
    Messages:
    151
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    Kannapolis, NC
    Vehicle:
    2007 PreRunner
    Nerf Bars, Bull Bar
    i have tried this but for some reason it will not go to aux. has anyone had any issues getting it to recognize the new device?
     
To Top