1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

I am getting code P0722 ?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by miamidiesel, Jun 1, 2009.

  1. Jun 1, 2009 at 3:43 PM
    #1
    miamidiesel

    miamidiesel [OP] New Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17903
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Miami, FL
    Vehicle:
    2004 Toyota Tacoma 4X4 Double Cab SR5 Auto V6
    no modifications
    I am getting a P0722 in a 2004 Toyota Tacoma Double Cab 4x4 V6 Automatic. It reads as Output Speed Sensor... can any one tell me where is that sensor located? do these trucks have more than one speed sensor?

    Any help i can get in this matter would be appreciated.

    Thanks
     
  2. Jun 1, 2009 at 3:46 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
  3. Jun 1, 2009 at 4:03 PM
    #3
    miamidiesel

    miamidiesel [OP] New Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17903
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Miami, FL
    Vehicle:
    2004 Toyota Tacoma 4X4 Double Cab SR5 Auto V6
    no modifications
    Thanks... i made a print out of both PDF files.

    There seem to be a speed sensor 1 and speed sensor 2 ?

    which one do i need that would triger the P0722 is it the No 2 Speed Sensor ?

    Thanks
     
  4. Jun 1, 2009 at 4:40 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    the code you gave is indicative of the number 2 sensor going bad. :)
     
  5. Jun 2, 2009 at 6:58 AM
    #5
    miamidiesel

    miamidiesel [OP] New Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17903
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Miami, FL
    Vehicle:
    2004 Toyota Tacoma 4X4 Double Cab SR5 Auto V6
    no modifications
    hi,

    can any one tell me what is the part number for this sensor??

    when i call toyota they dont have anything that is called a speed sensor no2. they are telling me there is only one sensor on the transmission which is called a speedometer sensor and the part number is 831A112020 is that correct?
     
  6. Jun 2, 2009 at 7:06 AM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    I dont know what the part numbers would be....
     
  7. Jun 2, 2009 at 7:42 AM
    #7
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,839
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Tell them they are full of shit and bring the PDF printout to the dealer.
     
To Top