1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

I have an acceleration issue

Discussion in 'Technical Chat' started by bowzerdoo77, May 17, 2008.

  1. May 17, 2008 at 2:02 PM
    #1
    bowzerdoo77

    bowzerdoo77 [OP] U.S.M.C.

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Member:
    #658
    Messages:
    512
    Gender:
    Male
    Twentynine Palms CA
    Vehicle:
    2006 DBL CAB 4x4TRD OFF ROAD
    6 inch pro comp lift, Nerf Bars Pro Comp Skid Plates.
    My 04 tacoma is acting wierd as I accelerate and get about 55 mph it feels like I took my foot off the gas and I know I didn't it seems to do it every once in a while while driving down the road.. I first thought the pedal might be getging caught on the floor mat but I took it out and it still does it.. any ideas (fuel injection dirty???? fuel pump??
     
  2. May 17, 2008 at 2:02 PM
    #2
    eordonez

    eordonez Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,407
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    plug sparks, cables??
     
  3. May 17, 2008 at 2:05 PM
    #3
    bowzerdoo77

    bowzerdoo77 [OP] U.S.M.C.

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Member:
    #658
    Messages:
    512
    Gender:
    Male
    Twentynine Palms CA
    Vehicle:
    2006 DBL CAB 4x4TRD OFF ROAD
    6 inch pro comp lift, Nerf Bars Pro Comp Skid Plates.
    new plugs about 10,000 miles ago, but not wires think thats it
     
  4. May 17, 2008 at 2:17 PM
    #4
    eordonez

    eordonez Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,407
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    hopefully..... let us now whats the outcome...
     
  5. May 17, 2008 at 2:31 PM
    #5
    Ridgerunner

    Ridgerunner Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Member:
    #5269
    Messages:
    3,616
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    San Francisco
    Vehicle:
    2001 prerunner doublecab limited
    2001 with; cat-back twin exhaust,elbow mod, Westin bullbar with Hella550's, Snugtop XTR camper shell, TRD off-road 2x4-black beauty.
    And it's not the overdrive gear kicking in? Otherwise if it 'cuts out' at speed then cuts back in it could be a MAF sensor issue too.
     
  6. May 17, 2008 at 11:47 PM
    #6
    bowzerdoo77

    bowzerdoo77 [OP] U.S.M.C.

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Member:
    #658
    Messages:
    512
    Gender:
    Male
    Twentynine Palms CA
    Vehicle:
    2006 DBL CAB 4x4TRD OFF ROAD
    6 inch pro comp lift, Nerf Bars Pro Comp Skid Plates.
    yea i talked to they guys at advanced auto and he said if it eas the MAF sensor it would throw a check engine code so it is only an anoyance now but I hope it either throws a code or some fuel injection cleaner helps it cuz it is pissing me off thanks for the replies and if anyone has anything to add please do.. oh yea I changed the fuel filter 2 weeks ago so it isn''t that either
     
  7. May 18, 2008 at 3:51 AM
    #7
    MurphMan

    MurphMan Senility Rocks!

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Member:
    #5413
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Murph
    Maine
    Vehicle:
    '08 Tacoma TRD Sport
    * AFE Stage 2 XP CAI System * Westin Platinum Series Black Step Bars * TruXedo Lo Pro QT Soft Roll-Up Tonneau * Dee Zee Heavyweight Truck Bed Mat * WeatherTech Extreme-Duty Floor Liners * EGR In-Channel Window Visors * Sony Xplod CDX-GT81UW Receiver * Sony Xplod 2-way speakers * Boss Audio BASS600 Amplified Subwoofer * HID Conversion Kit - 6000K BiXenons
    Wonder if you're getting enough pressure from the fuel pump. Just a thought.

     
  8. May 18, 2008 at 9:58 AM
    #8
    bowzerdoo77

    bowzerdoo77 [OP] U.S.M.C.

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Member:
    #658
    Messages:
    512
    Gender:
    Male
    Twentynine Palms CA
    Vehicle:
    2006 DBL CAB 4x4TRD OFF ROAD
    6 inch pro comp lift, Nerf Bars Pro Comp Skid Plates.
    I thought that too because it does it more when I am above half a tank so, does anybody know anything about fuel pump preasure's
     
To Top