1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Im dumb lol clunk after disconnecting the battery?

Discussion in '2nd Gen. Builds (2005-2015)' started by Hunter500ky, Dec 14, 2010.

  1. Dec 14, 2010 at 1:37 PM
    #1
    Hunter500ky

    Hunter500ky [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Member:
    #47031
    Messages:
    2,521
    Gender:
    Male
    E-Town Ky
    Vehicle:
    06 Tacoma 4x4 SR5
    Weathertech Mats, Toolbox, 6k HID fogs, Hardwire Escort 8500 x50,
    Ok I did the Fog light mod (love it btw) DRL mod is next, but after disconnecting the battery and doing this I now feel a clunk like right after pulling away from a stop and sometimes when stopping.


    So :WTF?

    Was this here and I just didn't notice it before or did I do something to the computer and it needs to be reflashed or what?

    Its very faint, Im like 99% sure it didnt do this before maybe Im just overly worried because I owe $$$ on her lol.


    Thanks
     
  2. Dec 14, 2010 at 1:39 PM
    #2
    deadbolt

    deadbolt do w3rk!

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Member:
    #5289
    Messages:
    2,977
    Gender:
    Male
    Socal
    Vehicle:
    08 Dbl Cab 6spd 4x4 TRD Off Road
    Black Headlights, HIDs, Tinted Fogs, Powdercoated Black Wheels, 5100s @ 2.5", Diff drop, AFE Exhaust, AFE Stage 2 Intake, Black Emblems/Grille, LED Tail lights, 265/75/16s Good Year Duratracs
    I doubt the ecu would cause a clunk after being disconnected. Explain the clunk more
     
  3. Dec 14, 2010 at 1:45 PM
    #3
    Hunter500ky

    Hunter500ky [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Member:
    #47031
    Messages:
    2,521
    Gender:
    Male
    E-Town Ky
    Vehicle:
    06 Tacoma 4x4 SR5
    Weathertech Mats, Toolbox, 6k HID fogs, Hardwire Escort 8500 x50,
    Ok so when I pulled out of my drive way it felt like a driveshaft clunk. Like it was lose if that makes sense.


    Then I pulled to the stop sign and felt it again very very faint clunk.

    Pulled out very very faint clunk again in the rear for sure, then stop light another clunk.


    Then I parked at store went in came back out and did not feel it or hear it but once on the way back.

    I know there is nothing in the back of my truck to make that noise, I do have a tow strap in one of the compartments but I have never had a problem before.

    And for some reason I want to say it feels like the drive shaft.
     
  4. Dec 14, 2010 at 3:18 PM
    #4
    Hunter500ky

    Hunter500ky [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Member:
    #47031
    Messages:
    2,521
    Gender:
    Male
    E-Town Ky
    Vehicle:
    06 Tacoma 4x4 SR5
    Weathertech Mats, Toolbox, 6k HID fogs, Hardwire Escort 8500 x50,
    Ok so I took it for another spin, (its kind of concerning me no clue why)

    I noticed the clunk is gone (i made sure the tow strap was not moving around), and now it is just down shifting harder then usual. Eh doesnt bother me.

    Thinking I might have reset the computer, Ill have the dealer check it next time I'm in see what they say.

    I think Im just overly cautious because this is my first vehicle I owe money on and I want to take care of it and make it last lol
     
To Top