1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Installed race radio now subwoofer noise?

Discussion in 'Audio & Video' started by Mexicutioner, Jun 10, 2012.

  1. Jun 10, 2012 at 11:39 PM
    #1
    Mexicutioner

    Mexicutioner [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Member:
    #55787
    Messages:
    62
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joel
    Chula Vista, CA
    Vehicle:
    '10 4x4 TRD DCSB Off Road
    FRONT: Total Chaos 3.5 4x4 kit, Fox 2.5 x 8" coilovers REAR: Defined Engineering SUA kit, Fox 2.5 x 14" smooth bodies, Fox 2.0 x 4.0" bumps, American Motorsports bolt in bedcage MISC Mcneil Racing Inc Glass all around, Afe stage II cai, weathertech floormats, flowmaster 40, rigid led 30" combo, rigid dually reverse cargo lights, Bamf sliders, 1.25" spidertrax, 20% tint - front, 50% tint - rears AUDIO Alpine w910 headunit, Alpine 6.5" type r components in front, Alpine 6.5" type r coaxials in rear, 2 Alpine 10" type r shallow mount subs w/ custom box, JL Audio 900w 5 channel HD amp, steering controls & reverse camera integrated, Stinger Roadkill matted on entire interior
    Hey guys just bought and installed a race radio and antenna now everytime i go to key up the mic the bass on my subs go off whenever im listening to music. I have the race radio directly connected and grounded to the battery and have my antenna mounted on the roof with a magnet. For sure i know that this aint normal as my subs never did that before the installation of the radio.... anybody have any idea of what is causing this and how to fix it?? Thanks

    Joel
     
  2. Jun 10, 2012 at 11:51 PM
    #2
    WhatThePho?

    WhatThePho? Greg Graffin 2016

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19096
    Messages:
    5,374
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andre
    HCMC, VN
    Vehicle:
    2006 STi
    The things required to pull bitches
    Mine does it too. The antenna and antenna cable are too close to the sub, it's interfering with the magnetic field in the sub and electronics.
     
  3. Jun 10, 2012 at 11:56 PM
    #3
    Mexicutioner

    Mexicutioner [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Member:
    #55787
    Messages:
    62
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joel
    Chula Vista, CA
    Vehicle:
    '10 4x4 TRD DCSB Off Road
    FRONT: Total Chaos 3.5 4x4 kit, Fox 2.5 x 8" coilovers REAR: Defined Engineering SUA kit, Fox 2.5 x 14" smooth bodies, Fox 2.0 x 4.0" bumps, American Motorsports bolt in bedcage MISC Mcneil Racing Inc Glass all around, Afe stage II cai, weathertech floormats, flowmaster 40, rigid led 30" combo, rigid dually reverse cargo lights, Bamf sliders, 1.25" spidertrax, 20% tint - front, 50% tint - rears AUDIO Alpine w910 headunit, Alpine 6.5" type r components in front, Alpine 6.5" type r coaxials in rear, 2 Alpine 10" type r shallow mount subs w/ custom box, JL Audio 900w 5 channel HD amp, steering controls & reverse camera integrated, Stinger Roadkill matted on entire interior
    So the only fix is to re wire the antenna cable so its not by the subs and the amp?
     
  4. Jun 11, 2012 at 2:42 AM
    #4
    WhatThePho?

    WhatThePho? Greg Graffin 2016

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19096
    Messages:
    5,374
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andre
    HCMC, VN
    Vehicle:
    2006 STi
    The things required to pull bitches
    Yeah. The radios has a very powerful interference with electronics. My 2m/race radio also interfere with my CB. It causes the cb to spaz out as well.
     
  5. Jun 11, 2012 at 6:52 PM
    #5
    Mexicutioner

    Mexicutioner [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Member:
    #55787
    Messages:
    62
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joel
    Chula Vista, CA
    Vehicle:
    '10 4x4 TRD DCSB Off Road
    FRONT: Total Chaos 3.5 4x4 kit, Fox 2.5 x 8" coilovers REAR: Defined Engineering SUA kit, Fox 2.5 x 14" smooth bodies, Fox 2.0 x 4.0" bumps, American Motorsports bolt in bedcage MISC Mcneil Racing Inc Glass all around, Afe stage II cai, weathertech floormats, flowmaster 40, rigid led 30" combo, rigid dually reverse cargo lights, Bamf sliders, 1.25" spidertrax, 20% tint - front, 50% tint - rears AUDIO Alpine w910 headunit, Alpine 6.5" type r components in front, Alpine 6.5" type r coaxials in rear, 2 Alpine 10" type r shallow mount subs w/ custom box, JL Audio 900w 5 channel HD amp, steering controls & reverse camera integrated, Stinger Roadkill matted on entire interior
    Ok. Ill try and move the antenna and the cable And mess with it and see what works. thanks for the help!!
     

Products Discussed in

To Top