1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Installing Amp(s) Questions

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Halhjak, Apr 16, 2015.

  1. Apr 16, 2015 at 8:41 PM
    #1
    Halhjak

    Halhjak [OP] Questioner

    Joined:
    Apr 16, 2015
    Member:
    #153353
    Messages:
    15
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Central Oklahoma
    Vehicle:
    White 2007 Double Cab 4x4 V6 4.0
    2 1/2 lift, Black Emblems, Red Interior LED lights w/switch
    Hi im new here so go easy on me. I have a 2007 Double cab 4.0L v6 etc. I am wondering if it is possible to install these two amps I have I was thinking underneath the seats. Can someone just tell me if it is Possible? and maybe how.

    The Amps and subs I have are not The Best but they work i just wanna give it a little extra kick.
    • Sony Xplod XM-2100GTX 600 Watt 2/1 Channel Amp
    • Isographite MA650 300Watt Bridgable Duo-Cross Over
    The Subs I have are not the Best Either.
    • 10" Sony XS-GTX101LW 420RMS 4ohm
    • 10" Pioneer TS-W254R 250RMS 4ohmSVC

    Now my biggest question is on the Amps There are Remote Terminals and what do they go to?
    And also a red wire goes from the 12V on the Amp to The + on the battery does the Ground on the Amp go to the - on the battery or does it just go a few feet from the amp and get grounded to the body?

    And another thing I am wondering is how do I hook up 2 amps?
    Also does there half to be a fuse before the wire goes to the + on the battery?

    ********I can get Pictures of anything if you need help seeing something tell me!*********
     
  2. Apr 16, 2015 at 9:43 PM
    #2
    GreedyFly

    GreedyFly New Member

    Joined:
    Mar 17, 2015
    Member:
    #151120
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Central Alabama
    Vehicle:
    '15 Tacoma SR5 AC 4x4
    Im not an expert and there are people on this board with a lot more car audio knowledge than me, but I'll try to help.

    I always ran the red power wire to the battery with an inline fuse, ground to the frame, and tied the remote into the fuse for the ignition or radio in the fuse box.

    I never used 2 amps, just one for my sub's, so I can't help with that part.
     
  3. Apr 16, 2015 at 10:29 PM
    #3
    HAVVOKK

    HAVVOKK Blazin Doobies for Noobies

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Member:
    #152280
    Messages:
    9,096
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    lakeside
    Vehicle:
    2014 DGAF Long Bed
    Fucking look it up
    Pics would help alot of amp itself where the hook ups are where your running your wires where the subs are getting hooked up. You can bridge the 2 subs on 1 amp if you want it's usually easier or you have to run 2 sets of wires to your amps and separate wires to each sub. Kind of a pain in the ass im no pro but I've done plenty of installs of systems in every kind of vehicle so I kno my way around wiring these sell the amps you have and get a 4 channel 2500 watt mono tone you won't regret it will make the bass sound deep and hard and very clean if tuned right

     

Products Discussed in

To Top