1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Interior AC vents wont stay open when on full blast

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by packfan88, Jul 10, 2010.

  1. Jul 10, 2010 at 4:57 PM
    #1
    packfan88

    packfan88 [OP] Very Nice !

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Member:
    #10727
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    Staten Island, NY
    Billy Lift, Duratracs, Westin Step bars, tinted, rain gaurds, EBC rotors hawk pads
    Any fix for the AC vents on a 08? It seems when i turn it up full blast it causes the verticle vent to turn to blow off me or the horizontal vent to close on me. Whats up with that?
     
  2. Jul 10, 2010 at 5:09 PM
    #2
    RMTacoguy30

    RMTacoguy30 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Member:
    #39432
    Messages:
    450
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jay
    Pawleys Island, SC
    Vehicle:
    10 DC Prerunner Sport TRD
    EGR in channel Vent Visors, Flowmaster American Thunder Dual Exhaust, Thule ToolBox, AFE Pro Dry Drop In Air Filter, Weathertech Floorliners, TC UCA's, Camburg Spindles, AllPro 3" rear.
    Good question. It does the same thing in my '10.
     
  3. Jul 10, 2010 at 5:30 PM
    #3
    SlurpeeBlueMetallic

    SlurpeeBlueMetallic FFFFFFUUUUUUUUUUUUUUU...

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Member:
    #18825
    Messages:
    1,663
    Gender:
    Male
    I had the same problem for a while and then it stopped for the most part. If I point them at an extreme angle and have the blower on high with recirculated air it'll still close one or two of them periodically. I look at it as a "feature"... AC is so strong it closes the vents :D
     
  4. Jul 10, 2010 at 5:54 PM
    #4
    pauldotcom

    pauldotcom Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Member:
    #7148
    Messages:
    259
    First Name:
    Paul
    MA
    Vehicle:
    2012 Toyota Tacoma 4x4 TRD Sport Quad Cab
    OEM Roof Rack
    Same problem!
     
  5. Jul 10, 2010 at 8:15 PM
    #5
    Kyouto42

    Kyouto42 Iron Beard

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Member:
    #8614
    Messages:
    9,162
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Ahwatukee, AZ
    Vehicle:
    BSP '10 4x4 TRD Off-Road DC
    See build thread in signature
    Never had that issue on either my 08 or 10... Sounds like a warranty problem to me?
     
  6. Jul 10, 2010 at 10:03 PM
    #6
    packfan88

    packfan88 [OP] Very Nice !

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Member:
    #10727
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    Staten Island, NY
    Billy Lift, Duratracs, Westin Step bars, tinted, rain gaurds, EBC rotors hawk pads

    expired :-(
     
  7. Jul 11, 2010 at 4:03 AM
    #7
    Trap

    Trap Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Member:
    #37878
    Messages:
    901
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Indego Ink TRD OR
    Electric Tail Gate Lock, EZ Down + Cable Mod, Galvanized Underbody, DK 9000, CloudRider SS Grill insert. BakFlip HD, Cabin Air Filter mod, Alarm, Zero Rust !
    Check your cabin air filter lately? Is it there? Pull it out and check it. Mine had been inserted incorrectly so it had folded up on one side, so it was not really working. It was letting way to much air threw. Worth a check.
     
  8. Jul 11, 2010 at 4:36 AM
    #8
    RMTacoguy30

    RMTacoguy30 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Member:
    #39432
    Messages:
    450
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jay
    Pawleys Island, SC
    Vehicle:
    10 DC Prerunner Sport TRD
    EGR in channel Vent Visors, Flowmaster American Thunder Dual Exhaust, Thule ToolBox, AFE Pro Dry Drop In Air Filter, Weathertech Floorliners, TC UCA's, Camburg Spindles, AllPro 3" rear.
    Good idea. My truck is new... But maybe its a Monday morning truck and they forgot to put one in... lol
     
  9. Jul 11, 2010 at 2:33 PM
    #9
    Trap

    Trap Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Member:
    #37878
    Messages:
    901
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Indego Ink TRD OR
    Electric Tail Gate Lock, EZ Down + Cable Mod, Galvanized Underbody, DK 9000, CloudRider SS Grill insert. BakFlip HD, Cabin Air Filter mod, Alarm, Zero Rust !
    Exactly, my goofed up one was also factory. No way in hell you could fix it. It insisted on folding up on the one side don't matter what you did. I did the cabin air filter MOD instead of getting a new one.
     
  10. Jul 11, 2010 at 2:46 PM
    #10
    Mark350

    Mark350 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Member:
    #11287
    Messages:
    91
    Gender:
    Male
    My 2010 does the same thing when I crank the AC full blast
     
  11. Jul 11, 2010 at 8:36 PM
    #11
    packfan88

    packfan88 [OP] Very Nice !

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Member:
    #10727
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    Staten Island, NY
    Billy Lift, Duratracs, Westin Step bars, tinted, rain gaurds, EBC rotors hawk pads

    I hope thats not what it is because then that means the total air speed will be slowed down after the filter is aligned right. Even tho thats what will be the correct move, I dont want slower air coming out...i want it BLASTING OUT!!! :) I just want the vent to stay aimed where i point them while on full blast.
     
To Top