1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

ipod adapter

Discussion in 'Audio & Video' started by jordando89, Sep 3, 2011.

  1. Sep 3, 2011 at 9:21 AM
    #1
    jordando89

    jordando89 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Member:
    #53369
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    jordan
    idaho
    Vehicle:
    2008 white double cab long bed sport 4x4
    3in lift painted sport wheels
    what is the best ipod adapter on 2008 trd sport stock jbl stereo or way to play ipod beside stupid ones that use radio?
     
  2. Sep 3, 2011 at 9:33 AM
    #2
    jordando89

    jordando89 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Member:
    #53369
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    jordan
    idaho
    Vehicle:
    2008 white double cab long bed sport 4x4
    3in lift painted sport wheels
    anybody
     
  3. Sep 3, 2011 at 9:36 AM
    #3
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,243
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    USA Spec, Grom Audio or Dice Electronics. They aren't stupid if they give you the best sound and some ipod control.
     
  4. Sep 3, 2011 at 9:38 AM
    #4
    jordando89

    jordando89 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Member:
    #53369
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    jordan
    idaho
    Vehicle:
    2008 white double cab long bed sport 4x4
    3in lift painted sport wheels
    i just tired of static want one that hooks directly up to stereo
     
  5. Sep 3, 2011 at 9:54 AM
    #5
    jedrovsky

    jedrovsky say NO to BRO!

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Member:
    #57719
    Messages:
    188
    Gender:
    Male
    San Diego, CA
    Vehicle:
    07 PreRunner
    DIY stuff
  6. Sep 3, 2011 at 10:01 AM
    #6
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,243
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    The ones I posted hook up to the CD changer port. I got the USA spec unit for 120 new on ebay. It works great.
     
  7. Sep 4, 2011 at 8:51 PM
    #7
    enjm10

    enjm10 Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Member:
    #36364
    Messages:
    575
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    NM
    Vehicle:
    07 V6 4x4 Silver Streak
    20% tint all around, 5100s all four corners w rear aal, step bars, windshield visors, foglight anytime mod, front black lip, door emblems blacked out, satoshi grill, avid light bar, dash light mod blue, also did my own stereo led mod
    I have an iPod adapter fs, lmk.
     
  8. Sep 5, 2011 at 8:08 PM
    #8
    jordando89

    jordando89 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Member:
    #53369
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    jordan
    idaho
    Vehicle:
    2008 white double cab long bed sport 4x4
    3in lift painted sport wheels
  9. Sep 7, 2011 at 9:05 AM
    #9
    fbconvert

    fbconvert It works if you work it.

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Member:
    #55535
    Messages:
    358
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Portland, OR
    Vehicle:
    2005 Tacoma Double Cab TRD Sport
    Bought as a wrecked vehicle almost done repairing it. It is my daily driver
    In addition to the DIY AUX mod, I used a PAC isimple gateway. I'm still very happy with it. It worked with my 2005 JBL and my recently installed 2009 JBL HU with the built in XM. I had to update the firmware on it to make it compatible though.

    you can also buy add on attachments like an aux input port, and bluetooth. although I heard the bluetooth has mixed reviews.

    I got mine on ebay for $10 used plus I had to buy the correct toyota harness which was another $10.
     
  10. Sep 7, 2011 at 10:57 PM
    #10
    jordando89

    jordando89 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Member:
    #53369
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    jordan
    idaho
    Vehicle:
    2008 white double cab long bed sport 4x4
    3in lift painted sport wheels
    do you have links to it on ebay
     
  11. Sep 8, 2011 at 7:04 AM
    #11
    fbconvert

    fbconvert It works if you work it.

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Member:
    #55535
    Messages:
    358
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Portland, OR
    Vehicle:
    2005 Tacoma Double Cab TRD Sport
    Bought as a wrecked vehicle almost done repairing it. It is my daily driver
    Here is one for $20. But it doesn't come with the ipod cable and you will need to get the toyota harness. But just keep your eye out for them. Like I said I got mine for $10, it came with the ipod cable but not the aux input cable. I already have Aux input though, so that didn't matter to me .

    http://www.ebay.com/itm/iSimple-Gat...er_MP3_Player_Accessories&hash=item56451593f6

    Edit: I guess the harness is closer to $15 after shipping...

    http://www.ebay.com/itm/Isimple-Per...438?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588b0e611e

    Here is the iPod Cable for ~$15

    http://www.ebay.com/itm/iSimple-Per...er_MP3_Player_Accessories&hash=item1e63fa59e5

    More Edit:

    Here is the whole package brand new for $45 shipped.

    http://www.ebay.com/itm/iSimple-iPo...725?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43a49cedb5
     
  12. Sep 11, 2011 at 10:29 AM
    #12
    Priddle

    Priddle And now for something completely different....

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Member:
    #41982
    Messages:
    358
    Gender:
    Male
    St. John's, NL Canada
    Vehicle:
    2007 Tacoma 4x4 SR5
    Current: Vent Visors, Running Borads, tint, Ride Rite airbags, front 5100's @ 2.5, Toytec Front diff drop
    I just had a GROM unit mysteriously die, so it seems. It was the TOYU2 USB/ipod adapter. I've sent a RMA request to GROM so we'll see what happens.

    I had not touched the unit or even the USB stick in weeks. So something odd has happened.

    Prior that, I wasn't a fan of it. Skipping back 10 tracks for example would lock the unit up where turning the deck off and on again would unlock it. The volume of it was low too. I may consider the above Alpine unit.
     
  13. Sep 11, 2011 at 2:35 PM
    #13
    Priddle

    Priddle And now for something completely different....

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Member:
    #41982
    Messages:
    358
    Gender:
    Male
    St. John's, NL Canada
    Vehicle:
    2007 Tacoma 4x4 SR5
    Current: Vent Visors, Running Borads, tint, Ride Rite airbags, front 5100's @ 2.5, Toytec Front diff drop
    After that post, I went back out and tried the deck again and the GROM worked.

    :confused:

    BUt my complaints still stand, including leaving the deck on when shutting the truck off...and when starting it later, the GROM displays NOT FOUND on the deck display. Must turn off the deck and turn on to reset it.
     
  14. Sep 13, 2011 at 9:12 AM
    #14
    Priddle

    Priddle And now for something completely different....

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Member:
    #41982
    Messages:
    358
    Gender:
    Male
    St. John's, NL Canada
    Vehicle:
    2007 Tacoma 4x4 SR5
    Current: Vent Visors, Running Borads, tint, Ride Rite airbags, front 5100's @ 2.5, Toytec Front diff drop
    Update...GROM replied and said to "hard reset the unit by un-plugging and replugging the GROM-USB box from the vehicle specific harness. Also please cycle the ignition once before turning the stereo on once the adapter is plugged-in."

    I don't know if I followed that exactly but its working again.
     
  15. Sep 13, 2011 at 11:37 AM
    #15
    enjm10

    enjm10 Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Member:
    #36364
    Messages:
    575
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    NM
    Vehicle:
    07 V6 4x4 Silver Streak
    20% tint all around, 5100s all four corners w rear aal, step bars, windshield visors, foglight anytime mod, front black lip, door emblems blacked out, satoshi grill, avid light bar, dash light mod blue, also did my own stereo led mod
    I have a Neo iPod adapter installed on my stock hu and it works great. Able to cycle through songs n it also displays the text with the text button. I have it for sale I wont be needing it much longer.
     
  16. Sep 17, 2011 at 1:11 PM
    #16
    jordando89

    jordando89 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Member:
    #53369
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    jordan
    idaho
    Vehicle:
    2008 white double cab long bed sport 4x4
    3in lift painted sport wheels
  17. Sep 24, 2011 at 2:19 PM
    #17
    Priddle

    Priddle And now for something completely different....

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Member:
    #41982
    Messages:
    358
    Gender:
    Male
    St. John's, NL Canada
    Vehicle:
    2007 Tacoma 4x4 SR5
    Current: Vent Visors, Running Borads, tint, Ride Rite airbags, front 5100's @ 2.5, Toytec Front diff drop
    JUst to update this thread....today I applied a firmware update released by GROM last month and the thing now actually works the way its suppose to. Skipping tracks back and forward works everytime, although if I hit the back button 10 times really quick, there is a lag for the unit to catch up but no big deal. And the GROM continues playing where it left off when turning the truck on after leaving the deck on. No more lock ups!
     
To Top