1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

just got back from the dealer

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by tacoskim, Jul 24, 2008.

  1. Jul 24, 2008 at 11:56 AM
    #1
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    so i took my truck in cuz i had a bad vibration while turning from a dead stop and while parallel parking. they checked everything and said it was cuz the cap wasn't lubed. so i guess he lubed it but i still feel a little bit of vibration just not as bad... can this really be cuz the cap wasnt lubed or can it be something else?
     
  2. Jul 24, 2008 at 12:19 PM
    #2
    mmatheny

    mmatheny Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Member:
    #4818
    Messages:
    155
    Gender:
    Male
    Dickinson, Tx
    Vehicle:
    DC PreRunner SR5
    Popn'Lock, RollBak hard tonneau cover, DTRL mod
    What cap?
     
  3. Jul 24, 2008 at 12:20 PM
    #3
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    the wheel cap
     
  4. Jul 24, 2008 at 12:55 PM
    #4
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    anyone?
     
  5. Jul 24, 2008 at 1:03 PM
    #5
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    when you say wheel cap? are you talking about the center plastic piece?
     
  6. Jul 24, 2008 at 1:07 PM
    #6
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    yea the hub cap
     
  7. Jul 24, 2008 at 1:07 PM
    #7
    eordonez

    eordonez Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    thats what im wondering, if it is so, then sounds like a scam to me....
     
  8. Jul 24, 2008 at 1:10 PM
    #8
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    are you sure it wasn't your muffler bearings?
     
  9. Jul 24, 2008 at 1:11 PM
    #9
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    all he said was that the cap wasnt lubed enough so he lubed it and no more vibration. but i still feel the vibration kinda when the tires are fully turned (locked)
     
  10. Jul 24, 2008 at 1:12 PM
    #10
    Khaos

    Khaos Big Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,495
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    Sounds like complete bullshit to me.
     
  11. Jul 24, 2008 at 1:13 PM
    #11
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    they're probably rubbing on your wheel well.
     
  12. Jul 24, 2008 at 1:14 PM
    #12
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    i got stock tires on right now... theyve never rubbed in the past when they got rotated but now they rub after this rotation? i never had this problem till i picked up my truck from getting the 30k service done
     
  13. Jul 24, 2008 at 1:32 PM
    #13
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,136
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    Thats wierd never heard about lubing a cap.
     
  14. Jul 24, 2008 at 1:36 PM
    #14
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock


    I KNOW! i was kinda weirded out when he told me, i was kinda confused but i was running late to work, he took awhile inspecting it so i took his word when he said no more vibration. so i drive here to work and feel it when im parking, i just called my service guy and hes at lunch so i will call back in a few...
     
  15. Jul 24, 2008 at 1:36 PM
    #15
    LRH

    LRH Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Member:
    #2159
    Messages:
    303
    GA USA
    Vehicle:
    '07 2.7L PreRunner
    Take a little initiative before running to the dealer for every little noise/problem; get a good bright flashlight, and look under the front fenders, and check for spots where there has been any kind of contact. If that fails, get a friend to help you by standing to the side of ther truck while you drive slowly with the front wheels turned full lock in both directions, and try to reproduce the sound. Feathered tires can make noise, but it would have to be extreme before you would hear much noise, so I would not think that is your problem.
     
  16. Jul 24, 2008 at 1:39 PM
    #16
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock

    this is the first time i ever took it in for a problem.. and im sorry but i just got it serviced this past weekend had have never had this problem. i get my truck back from the dealer after service and i get this??? whatever it is the service department did this problem so they should fix it, i have every right to go back to them for this, its their fault not mine
     
  17. Jul 24, 2008 at 1:41 PM
    #17
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    and we did do the stand outside and hear test, and the mechanic definitely heard something while the tires were locked, he also felt it when test drove it
     
  18. Jul 24, 2008 at 1:43 PM
    #18
    nermalgod

    nermalgod Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2008
    Member:
    #6715
    Messages:
    148
    Madison, WI
    Vehicle:
    Offroad boat hauler
    Not going to brag.
    Could it be drive shaft vibration? and you only feel it because of the slop speeds involved?
     
  19. Jul 24, 2008 at 1:47 PM
    #19
    tacoskim

    tacoskim [OP] Tuned By Gadget

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5252
    Messages:
    2,385
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    09 TRD 4x4 Pyrite Mica
    Stock
    i only feel it on dead stop, then turning all the way or parallel parking.


    so just got off the phone with my service guy and he said what was lubricated was the steering stop cap on the suspension.

    can someone fill me on this cap?
     
  20. Jul 24, 2008 at 1:53 PM
    #20
    Simon's Mom

    Simon's Mom Wag More Bark Less

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Member:
    #1297
    Messages:
    9,321
    Gender:
    Female
    First Name:
    Judy or Jude :)
    SBurl Vermont
    Vehicle:
    13 TRD OR DC MGM
    Stock for now

    I remember them on my older toyota trucks, you had to lube them or the truck would make a horrendous metal on metal noise when turning sharp into a parking space (kinda like what you are describing). I didn't realize the newer ones had them. Now I am going to go look, it is hard for me to explain. Usually there was a plastic cap too if I remember correctly, its been a while since I heard the god forsaken noise. :eek:
     
To Top