1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Just had Flowmasters installed. Smoke in bed?

Discussion in 'Performance and Tuning' started by QBowman17, May 9, 2011.

  1. May 9, 2011 at 2:37 PM
    #1
    QBowman17

    QBowman17 [OP] New Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Member:
    #56249
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Knoxville, TN
    Vehicle:
    07 DoubleCab TRD
    Hard Cover, Bull Bar
    I just had Flowmasters put on my truck, looked at it when i got home and there is a small amount of smoke coming up between the cab and the bed of the truck. I was just wondering if this was normal?
     
  2. May 9, 2011 at 2:39 PM
    #2
    RPain

    RPain Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Member:
    #19596
    Messages:
    1,502
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Tempe, Arizona
    Vehicle:
    2016 Tacoma DCSB 4x4 TRD Sport
    OME 887/HS AAL/5100's/SPC UCA/275-70-17 KO2's
    did you just have your muffler replaced or the full exhaust? did you look under the truck and see if it was coming from the muffler?
     
  3. May 9, 2011 at 2:40 PM
    #3
    thebikeguy

    thebikeguy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Member:
    #43510
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    07 DC/SB TRD OR PreRunner
    Bilstein 5100 set at .85, Satoshi grill
    i have a flowmaster on mine, but i dont remember any smoke. i have just a muffler on mine tho
     
  4. May 9, 2011 at 2:42 PM
    #4
    epa4wd

    epa4wd Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Member:
    #14828
    Messages:
    2,139
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eduardo
    Vehicle:
    2015 TRD Sport
    Clazzio Seat Covers Extang Tri-Fold Soft Tonneau Cover TRD Skid Plate AMP Research Electric Steps 43% Llumar Security tint TRD Exhaust Fox 2.0 coilovers and rear shocks 16" TRD Fake Beadlocks Custom LED Cube mounts in foglight location TRD Pro Grill Wheelers progressive aal
    its normal, i think new mufflers come oiled or something to prevent rust (I think), it should stop doing it after a while
     
  5. May 9, 2011 at 2:42 PM
    #5
    Ptowntaco

    Ptowntaco Camburg :)

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Member:
    #22772
    Messages:
    990
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryce
    Petaluma Ca.
    Vehicle:
    2000 Prerunner TRD
    Tint, Socked, Deck Plate mod, Camburg 2.5 coils, Camburg UCA, 5100's in the rear, Custom Deaver leaf pack, Micky Thomson Classic Locks, BFG KM2, CB
    Could just be the baffling in the new muffler burning away?
     
  6. May 9, 2011 at 2:42 PM
    #6
    johnw

    johnw Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Member:
    #17381
    Messages:
    7,181
    Gender:
    Male
    First Name:
    john
    orlando florida
    Vehicle:
    06 prerunner v-6 4.0L 4 door
    well you asked for specs..... 06 trd sport speedway blue V-6 4.0 camburg lift spindles extended travel icons total chaos lowers allpro 4" leaf pack 17" xd hoss rims 305/65/17 mickey thompson baja atz Allpro hybrid bumper with 3 kragen HID lights color matched headlights grill craft grill AFE stage 3 CAI wicked flow muffler under cover bed cap inside i have..... wet okole real tree camo seat cover blue oznium dome light stealth sub box with 2 10" kicker comp subs kicker 400 watt amp weathertech floor mats
    well it depends did you have it welded on? if you did then they didnt weld it all the way.
    if it was clamped on then there is a leak also or it might just be breaking in. is the smoke coming out when trucks running or after you shut it off?
     
  7. May 9, 2011 at 2:42 PM
    #7
    Frostbyte

    Frostbyte Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Member:
    #12388
    Messages:
    541
    Gender:
    Male
    Northern Utah
    Vehicle:
    03 Black SR5 4x4 TRD Off Road
    RIP - 07 Radiant Red SR5 4x4 TRD Sport Fabtech 6" lift, 33x12.50.18 Toyo M/T on All black XD Hoss wheels
    burnng of the factory oil on the exhaust pipes maybe... crappy comparison, but when i replaced my yfz450 exhaust, it smoked for a bit till the oil coated on the pipes were burned off.
     
  8. May 9, 2011 at 2:44 PM
    #8
    Tacoma831

    Tacoma831 Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26098
    Messages:
    943
    Gender:
    Male
    Santa Cruz, CA
    Vehicle:
    08 Tacoma Sport 4x4
    OME 886 Coils, OME Shocks, OME Dakars, Snug Top, De-Badged, ARB Bullbar, XRC8 Winch
    It could be residue on the new muffler that is burning off. They do smoke and smell sometimes when they are brand new. I would still visually inspect it though to make sure its not making contact with something it could melt or if there are any leaks.
     
  9. May 9, 2011 at 3:02 PM
    #9
    RPain

    RPain Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Member:
    #19596
    Messages:
    1,502
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Tempe, Arizona
    Vehicle:
    2016 Tacoma DCSB 4x4 TRD Sport
    OME 887/HS AAL/5100's/SPC UCA/275-70-17 KO2's
    yeah its most likely the residue burning off i wouldnt worry about it
     
  10. May 9, 2011 at 3:08 PM
    #10
    Andrew H

    Andrew H What is this "search" you speak of?

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Member:
    #10545
    Messages:
    4,281
    Gender:
    Male
    Dirty Tucson
    Vehicle:
    2010DCSB4X4TRDORMGM
    See build thread.
    no smoke on mine.
     
  11. May 9, 2011 at 3:25 PM
    #11
    QBowman17

    QBowman17 [OP] New Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Member:
    #56249
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Knoxville, TN
    Vehicle:
    07 DoubleCab TRD
    Hard Cover, Bull Bar
    Its welded on and its just when the truck is running. Ill keep an eye on it, hopefully it'll go away after awhile
     
  12. May 9, 2011 at 3:34 PM
    #12
    johnw

    johnw Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Member:
    #17381
    Messages:
    7,181
    Gender:
    Male
    First Name:
    john
    orlando florida
    Vehicle:
    06 prerunner v-6 4.0L 4 door
    well you asked for specs..... 06 trd sport speedway blue V-6 4.0 camburg lift spindles extended travel icons total chaos lowers allpro 4" leaf pack 17" xd hoss rims 305/65/17 mickey thompson baja atz Allpro hybrid bumper with 3 kragen HID lights color matched headlights grill craft grill AFE stage 3 CAI wicked flow muffler under cover bed cap inside i have..... wet okole real tree camo seat cover blue oznium dome light stealth sub box with 2 10" kicker comp subs kicker 400 watt amp weathertech floor mats
    yeah or just get under there and look when its running the welder might have missed a spot ant its got a leak or like others have sid the coating on it might be burning off but i say atleast look at it and see if its touching things it should and generaly inspect it right quick
     
  13. May 9, 2011 at 6:11 PM
    #13
    Yamaha Dave

    Yamaha Dave Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Member:
    #34080
    Messages:
    2,677
    Gender:
    Male
    It's definitely the oil burning off from when it was manufactured. 100% normal.
     
To Top