1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Just some pics for help on 5100's install

Discussion in 'Suspension' started by raswank, Nov 2, 2010.

  1. Nov 2, 2010 at 11:22 AM
    #1
    raswank

    raswank [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Member:
    #41087
    Messages:
    1,130
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Auburn,Ma
    Vehicle:
    2010 Tacoma Double Cab 4x4 6 speed
    Grillcraft, Rear leaf TSB, 5100's at .85, with Eibachs, 265/70/17 BF Goodrich AT/S Tires, Hella 500's behind Grill, Kenwood KDC X995 H/U all Boston Acoustic speakers, JL Audio subs, Kenwood XR5 S amp, ATX Chrome 17x8 wheels
    First pic shows the c clamp in it appropriate lift selection, with the bottom coil spring plate placed accurately on top of the c clamp. Second picture shows the metal piece from inside the shock boot. I am not using the shock boot so I removed the metal piece. That is the beginning of how the top of the shock starts. It goes metal piece from shock boot, then small saucer type washer, then small bushing with little rubber ring facing up. After that it is the stock shock plate, then on top of that is the big bushing, other metal washer, then new bolt. Hope this helps everyone, because it definitely helped me.

    001.jpg
    002.jpg
    003.jpg
     
To Top