1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Kenwood dmx7706s android auto no worky

Discussion in 'Audio & Video' started by Coleman42, Jan 12, 2020.

  1. Jan 12, 2020 at 7:06 PM
    #1
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    Just put a kenwood dmx7706s and maestro rr in yesterday. Sounds way better and all that junk.
    -Phone only charges off usb port
    -HU says unsupported device 4446 (galaxy s7+wife's s9) tried 4 different cable out of the Factory USB port with adapter, and straight off the USB out of the unit
    -Ipod mini also says unsupported device
    -but.......thumb drive with 1GB of music works no problem?

    Wtf? I would really like it to work what am I doing wrong here ?
     
  2. Jan 12, 2020 at 7:14 PM
    #2
    destin_meeks

    destin_meeks I used to fix people's crappy stereos

    Joined:
    Jul 14, 2017
    Member:
    #223997
    Messages:
    3,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Destin
    Tuscaloosa, AL
    Vehicle:
    2017 SSM DoubleCab TRD Off-Road 4x4
    Update the firmware. They shipped several of these units with a USB issue and put out an update to fix it.
     
  3. Jan 12, 2020 at 7:27 PM
    #3
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    And how would one do that?
     
  4. Jan 12, 2020 at 7:46 PM
    #4
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    i cant seem to find the firmware update for that specific unit on the kenwood site, or anywhere on google for that matter
     
    Last edited: Jan 13, 2020
  5. Jan 13, 2020 at 9:12 AM
    #5
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    Called kenwood, no available firmware update for the 7706. They said it should work. I just tried another cable (that makes the 6th one) still nothing
     
  6. Jan 13, 2020 at 11:12 AM
    #6
    destin_meeks

    destin_meeks I used to fix people's crappy stereos

    Joined:
    Jul 14, 2017
    Member:
    #223997
    Messages:
    3,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Destin
    Tuscaloosa, AL
    Vehicle:
    2017 SSM DoubleCab TRD Off-Road 4x4
    I must be thinking of a different model. One of theirs had USB issues and needed a firmware update. Could’ve swore it was that one but apparently not. I deal with too many radios lol
     
  7. Jan 13, 2020 at 11:15 AM
    #7
    TheCochese

    TheCochese The Bronze T4R OG

    Joined:
    Apr 23, 2018
    Member:
    #251472
    Messages:
    2,156
    Gender:
    Male
    Gifland
    Vehicle:
    Cavalry Blue soccer machine
    Fine corinthian leather
    I don't know if Kenwood operates the same way Pioneer does, but the Pioneer has two USB ports and one can't do the other - iPod/iPhone has to be in port 1, Android port 2. Just an idea.
     
  8. Jan 13, 2020 at 11:24 AM
    #8
    destin_meeks

    destin_meeks I used to fix people's crappy stereos

    Joined:
    Jul 14, 2017
    Member:
    #223997
    Messages:
    3,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Destin
    Tuscaloosa, AL
    Vehicle:
    2017 SSM DoubleCab TRD Off-Road 4x4
    This particular radio only has 1 USB port, but good call for other members with different models checking this thread in the future
     
    TheCochese likes this.
  9. Jan 13, 2020 at 5:44 PM
    #9
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    Been on the phone a few times with kenwood and a few local installers ....
    -Kenwood swears its the cable (highly doubt I have tried 8 bad ones)
    - bestbuy and install guys seem to think i got a bad unit that just wont do android (seen it once before
    - my buddy plugged his iPhone 10 in and bingo it fired right up
    So I went to bestbuy and exchanged for a new unit, I'm reflashing maestro right now and well see what happens
     
  10. Jan 13, 2020 at 5:52 PM
    #10
    destin_meeks

    destin_meeks I used to fix people's crappy stereos

    Joined:
    Jul 14, 2017
    Member:
    #223997
    Messages:
    3,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Destin
    Tuscaloosa, AL
    Vehicle:
    2017 SSM DoubleCab TRD Off-Road 4x4
    Yeah unfortunately manufacturers won’t ever admit they could be at fault. Hopefully it fires up on the new unit
     
  11. Jan 13, 2020 at 7:01 PM
    #11
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    well.....it didn't. Same shit. What a piece of hot garbage
     
  12. Jan 13, 2020 at 7:05 PM
    #12
    destin_meeks

    destin_meeks I used to fix people's crappy stereos

    Joined:
    Jul 14, 2017
    Member:
    #223997
    Messages:
    3,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Destin
    Tuscaloosa, AL
    Vehicle:
    2017 SSM DoubleCab TRD Off-Road 4x4
    Something isn’t going right. this seems familiar but for the life of me I can’t remember what was going on
     
  13. Jan 13, 2020 at 7:09 PM
    #13
    destin_meeks

    destin_meeks I used to fix people's crappy stereos

    Joined:
    Jul 14, 2017
    Member:
    #223997
    Messages:
    3,042
    Gender:
    Male
    First Name:
    Destin
    Tuscaloosa, AL
    Vehicle:
    2017 SSM DoubleCab TRD Off-Road 4x4
    This is a dumb question but I’m going to ask it anyway...

    Do you have the AndroidAuto app on your phone already?
     
    Kwikvette likes this.
  14. Jan 13, 2020 at 7:13 PM
    #14
    Kwikvette

    Kwikvette FUCKING MINT

    Joined:
    Feb 27, 2019
    Member:
    #284735
    Messages:
    34,302
    Gender:
    Male
    831 <-> 559
    Vehicle:
    1998 4Runner Limited 4x4
    Stock
    Read all the posts; interesting.

    I have the same head unit and it worked with my old S6 active, the significant others iPhone 11 Pro Max, and my current S10.
     
  15. Jan 13, 2020 at 7:33 PM
    #15
    TheCochese

    TheCochese The Bronze T4R OG

    Joined:
    Apr 23, 2018
    Member:
    #251472
    Messages:
    2,156
    Gender:
    Male
    Gifland
    Vehicle:
    Cavalry Blue soccer machine
    Fine corinthian leather
  16. Jan 13, 2020 at 7:38 PM
    #16
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    Yes I do. My wife's s9 seems to at least connect now....my s7 still doesn't
     
  17. Jan 13, 2020 at 7:50 PM
    #17
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    Ok. S9 failed too. Android auto set up and connected. Icon popped up and then......3 seconds later. Crashed and disconnected.


    Worthless. I guess I give up. At least the stereo sounds better and I cant play CDs anymore ....
     
  18. Jan 13, 2020 at 7:51 PM
    #18
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem
    This is all I'm getting with my phone. Disappointed

    20200113_220955.jpg
     
  19. Jan 13, 2020 at 7:59 PM
    #19
    TheCochese

    TheCochese The Bronze T4R OG

    Joined:
    Apr 23, 2018
    Member:
    #251472
    Messages:
    2,156
    Gender:
    Male
    Gifland
    Vehicle:
    Cavalry Blue soccer machine
    Fine corinthian leather
    Check the USB tethering I posted above, make sure you aren’t using any extensions, clean the USB port on the phone, reboot the phone, uninstall/reinstall AA app...that’s all I can think of. The flakiness I experienced and the fact AA is still seen as a bit of a project were main reasons I went back to Apple. Sorry I can’t help more, but I’ll keep thinking.
     
  20. Jan 13, 2020 at 8:04 PM
    #20
    Coleman42

    Coleman42 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Member:
    #75687
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    14' White TRD Sport DCSB
    5100's @ 1.75, FN F(x) 17x8 0 offset bronze wheels, 265/70/17 Toyo Open Country AT3, Tint, Yellow fog lights, Leer 100XR Topper, Derped Front Emblem

Products Discussed in

To Top