1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Light burned out on A/C fan switch

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by ZEROPILOT, Oct 5, 2017.

  1. Oct 5, 2017 at 2:47 AM
    #1
    ZEROPILOT

    ZEROPILOT [OP] Can't re-MEMBER

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Member:
    #121347
    Messages:
    542
    Gender:
    Male
    First Name:
    ED
    SUNRISE,FLORIDA
    Vehicle:
    09 2.7 XTRA CAB 5 SPEED
    LARGER WHEELS. DIFFERENT STEREO. PUSH BAR. TAILGATE EXTENDER. WIPER MOD. TPMS LIGHT DELETE MOD.
    The dash board light for my A/C fan switch must have burned out. In the dark everything lights up but that area.
    Is replacement of the bulb simple? What type bulb?
    Thanks.
     
  2. Oct 5, 2017 at 2:56 AM
    #2
    Plain Jane Taco

    Plain Jane Taco I'd take a Nerf bullet for you

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Member:
    #16179
    Messages:
    19,888
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bill
    USA
    Vehicle:
    2015 SW DCSB TRD Sport PR
  3. Oct 6, 2017 at 11:02 AM
    #3
    ZEROPILOT

    ZEROPILOT [OP] Can't re-MEMBER

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Member:
    #121347
    Messages:
    542
    Gender:
    Male
    First Name:
    ED
    SUNRISE,FLORIDA
    Vehicle:
    09 2.7 XTRA CAB 5 SPEED
    LARGER WHEELS. DIFFERENT STEREO. PUSH BAR. TAILGATE EXTENDER. WIPER MOD. TPMS LIGHT DELETE MOD.
    Thanks
    I ordered some
     
    Plain Jane Taco likes this.
  4. Oct 6, 2017 at 1:05 PM
    #4
    camit34

    camit34 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Member:
    #54189
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    CO
    Vehicle:
    '08 Mostly Stock
    Here's the issue I'm having... Happens about every 3 out of 5 times. Any idea? Can't be the bulb itself but probably the connection the bulb is making, or not making, in this case???

     
  5. Oct 6, 2017 at 2:15 PM
    #5
    blu92in99

    blu92in99 I hate everyone, equally

    Joined:
    Aug 8, 2017
    Member:
    #226282
    Messages:
    657
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Elk Grove, CA
    Vehicle:
    2005 Tacoma AC 4WD, TRD-OR
    Ask me...
    More than likely the filament in the bulb is loose, or the bulb might be loose [or have a loose connection] in its socket. It's a 1/4-turn socket so doubtful that's loose.

    Takes ~5 minutes to replace, and the bulbs are cheap.
     
    camit34 and ZEROPILOT [OP] like this.
  6. Oct 8, 2017 at 2:23 PM
    #6
    ZEROPILOT

    ZEROPILOT [OP] Can't re-MEMBER

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Member:
    #121347
    Messages:
    542
    Gender:
    Male
    First Name:
    ED
    SUNRISE,FLORIDA
    Vehicle:
    09 2.7 XTRA CAB 5 SPEED
    LARGER WHEELS. DIFFERENT STEREO. PUSH BAR. TAILGATE EXTENDER. WIPER MOD. TPMS LIGHT DELETE MOD.
    I agree. It's the contacts.
    The bulb contacts a circuit board.
    I bought a package of five. Free shipping for $15. That's just $3 a pop.
    There are even LED bulbs on Ebay.
     
    camit34 likes this.
  7. Oct 8, 2017 at 7:24 PM
    #7
    Sandman614

    Sandman614 Snarky TWSS elf, Travis #hotsavannahdotcom, LRGRNR

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Member:
    #45273
    Messages:
    32,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Garner, NC/Boone, NC
    Vehicle:
    '06 SR5 Off Road
    ARB Front Bumper, Projector Headlights w/Slimcubby 4300K HID's, Oznium LED's, LED taillights, DIY Washable Cabin Moose Filter, Sockmonkey SR5 Off Road, Aux Audio plug, OME 886x, OME Nitrochargers, Wheelers 3 Leaf Progressive AAL, ImMrYo Rear-View Mirror Lift Bracket, Dodge D-Rings
    An LED option? I bought some a while back that don't fit.

    Neo T4.. I just ordered some from SuperbrightLeds.com. Looks like last time I ordered T5 from Amazon
     
    Last edited: Oct 8, 2017
  8. Oct 12, 2017 at 6:13 AM
    #8
    ZEROPILOT

    ZEROPILOT [OP] Can't re-MEMBER

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Member:
    #121347
    Messages:
    542
    Gender:
    Male
    First Name:
    ED
    SUNRISE,FLORIDA
    Vehicle:
    09 2.7 XTRA CAB 5 SPEED
    LARGER WHEELS. DIFFERENT STEREO. PUSH BAR. TAILGATE EXTENDER. WIPER MOD. TPMS LIGHT DELETE MOD.
    I got the bulbs yesterday and two things:
    1) They are super tiny. Like a grain of rice tiny.
    2)They are very easy to install. The plate pops off with a screwdriver blade and the same flatblade screwdriver removes the covers for the bulbs. Five minute job.
     
  9. Oct 12, 2017 at 7:42 AM
    #9
    TheDrMaSuess

    TheDrMaSuess Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2012
    Member:
    #79284
    Messages:
    80
    Gender:
    Male
    First Name:
    Loren
    South Jordan, UT
    Vehicle:
    "Big-Red" Tacoma
    Custom Bumper Fab'd by me, Warn VR-8s, Cab mount chop, Dosecc Sliders, Dosecc BedCage, CVT RTT, Timbren active offroad bumpstops F/R, Nitto Ridge Grappler, Blue Sea Systems Aux Fuse Block, PIAA Fogs, Rough Country X5 LIghtbar, EBC Stage 5 Brake Pads/rotors, 6" Tough Country Lift (hate it), AFE Cold air intake, Custom Exhaust, Nascar Tip
    Don't go LED's they aren't nearly as bright as the bulbs. I've tried multiple types of LED and they don't light up like the bulbs do. If the light is going on and off... it's usually a bad connection. You just need to take the ac unit out re'adjust the bulb and then put it back in. Should fix the issue. If the connection is still weak... consider taping some foam in to have constant pressure on the connection points.
     
  10. Oct 12, 2017 at 1:14 PM
    #10
    Pabloeeto

    Pabloeeto Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2014
    Member:
    #131724
    Messages:
    878
    Gender:
    Male
    First Name:
    Paul
    San Diego
    Vehicle:
    06 DCSB TRD Sport 4x4
    K&N filter, 3.5 Aux input mod, Cooper Discoverer AT3s
    Thanks for the info!
    Mine is at the point where hitting it doesn't bring it back on, it just turns on whenever it likes.
     
  11. Oct 12, 2017 at 1:26 PM
    #11
    TheDrMaSuess

    TheDrMaSuess Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2012
    Member:
    #79284
    Messages:
    80
    Gender:
    Male
    First Name:
    Loren
    South Jordan, UT
    Vehicle:
    "Big-Red" Tacoma
    Custom Bumper Fab'd by me, Warn VR-8s, Cab mount chop, Dosecc Sliders, Dosecc BedCage, CVT RTT, Timbren active offroad bumpstops F/R, Nitto Ridge Grappler, Blue Sea Systems Aux Fuse Block, PIAA Fogs, Rough Country X5 LIghtbar, EBC Stage 5 Brake Pads/rotors, 6" Tough Country Lift (hate it), AFE Cold air intake, Custom Exhaust, Nascar Tip
    Mine is the same... It just stays off now... need to pull it out and put it back in... takes like 1 minute but I just keep forgetting/not caring about it.
     
  12. Oct 12, 2017 at 4:55 PM
    #12
    Sandman614

    Sandman614 Snarky TWSS elf, Travis #hotsavannahdotcom, LRGRNR

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Member:
    #45273
    Messages:
    32,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Garner, NC/Boone, NC
    Vehicle:
    '06 SR5 Off Road
    ARB Front Bumper, Projector Headlights w/Slimcubby 4300K HID's, Oznium LED's, LED taillights, DIY Washable Cabin Moose Filter, Sockmonkey SR5 Off Road, Aux Audio plug, OME 886x, OME Nitrochargers, Wheelers 3 Leaf Progressive AAL, ImMrYo Rear-View Mirror Lift Bracket, Dodge D-Rings
    Got some Neo4 (4mm) led bulbs from SuperbrightLEDS.com

    Factory incandecent


    NEO4-xHP Cool White


    NEO4-xHP Natural White These are the ones I'm gonna stick with, no real reason other than I didn't feel like taking them out again.


     

Products Discussed in

To Top